• Πολιτική

    Σύσκεψη Μητσοτάκη για «Ο»: Νέα μέτρα και ανακοινώσεις- Αγωνία για τα Θεοφάνια

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Αλίκη Χατζή
    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Με δύο νέα προβλήματα είναι αντιμέτωπη η κυβέρνηση εξαιτίας της άκρως μεταδοτικής μετάλλαξης «Ο».

    Το πρώτο αφορά το εξαιρετικά ορατό πλέον ενδεχόμενο, το αμέσως επόμενο διάστημα, οπότε και θα κορυφώνεται η πανδημία, να υπάρξει πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού, λόγω εκτεταμένης νόσησης του πληθυσμού, σε νευραλγικούς τομείς της δημόσιας διοίκησης.

    Και το δεύτερο έχει να κάνει με τον εορτασμό των Θεοφανίων, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε «βόμβα υπερμετάδοσης» του ιού, λόγω της μεγάλης κοσμοσυρροής που παραδοσιακά παρατηρείται σε ναούς, λιμάνια και παραλίες για τη ρίψη του Σταυρού.

    Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη στείλει σε όλα τα υπουργεία έγγραφο, με το οποίο ζητεί μέχρι σήμερα, Τετάρτη, να αποστείλουν εφεδρικό πλάνο εργασιών, καθώς όπως τονίζεται, «η μέχρι στιγμής εμπειρία έχει δείξει ότι οι επιπτώσεις από τον κορoνοϊό, σε ό,τι αφορά τους ανθρώπινους πόρους, θα βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες.

    Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βόριδης τις προηγούμενες μέρες είχε συνεργασία τόσο με τους υπουργούς Υγείας, Θάνο Πλεύρη και Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, όσο και με τον υπουργό Επικρατείας , Άκη Σκέρτσο, προκειμένου να υπάρξει ένας συντονισμός για τις ενέργειες που θα απαιτηθούν ώστε να καλυφθούν τα κενά στο χώρο της υγείας (ήδη χθες έγινε γνωστό ότι νοσούν σχεδόν 100 γιατροί του νοσοκομείου Ευαγγελισμός ), των Σωμάτων Ασφαλείας, στα οποία τα στοιχεία δείχνουν ήδη σημαντικό αριθμό μολύνσεων, αλλά και σε άλλους κρίσιμους τομείς του δημόσιου τομέα.

    Σύμφωνα με έμπειρα κυβερνητικά στελέχη, το επερχόμενο «βραχυκύκλωμα» στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα φέρει πιο κοντά την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, την οποία η κυβέρνηση σχεδίαζε να βάλει στο τραπέζι προς τα τέλη του μήνα.

    Μεγάλη αγωνία, όμως, επικρατεί τις τελευταίες ώρες και για τον επικείμενο εορτασμό των Θεοφανίων, που παραδοσιακά μαζεύεται πολύ κόσμος και στις εκκλησίες και στα λιμάνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κυβερνητικό επιτελείο έγινε μεγάλη συζήτηση για το αν θα πρέπει, έστω και σήμερα, Τετάρτη, να ανακοινωθούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, προκειμένου αφενός να μην υπάρξουν εστίες υπερμετάδοσης και αφετέρου να μην δοθεί χώρος στην αντιπολίτευση να ασκήσει νέα κριτική, για ατολμία της κυβέρνησης.

    Το θέμα θα συζητηθεί στη σημερινή σύσκεψη που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου με τους Σωτήρη Τσιόδρα, Θάνο Πλεύρη κ.ά και είναι βέβαιο ότι τα μέτρα που ισχύουν και έχουν ημερομηνία λήξης την 16η Ιανουαρίου, όχι μόνο θα παραταθούν αλλά και θα αυξηθούν.

    Όπως έχει ήδη γράψει το mononews, εξετάσθηκαν προς εφαρμογή τα εξής:

    • Lockdown στους ανεμβολίαστους, με απαγόρευση παραμονής ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης
    • Περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας της εστίασης, στις 23.00 ή ακόμα και στις 22.00
    • Περαιτέρω μείωση της χωρητικότητας των καταστημάτων, δηλαδή, του αριθμού των πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο.

    Διαβάστε επίσης

    Σχολεία: Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου με τρία self test – Τι θα συμβεί σε περίπτωση κρούσματος

    PCR τεστ: Πλαφόν στα €47 η τιμή τους

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον Άγιο Ευστράτιο και τη Λήμνο θα βρεθεί για τα Θεοφάνια



    ΣΧΟΛΙΑ