• ΥΓΕΙΑ

    Μητσοτάκης: Άμεσα ορατό στους πολίτες το “αποτύπωμα” στην Υγεία

    • NewsRoom


    Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό στην Αριστοτέλους και έθεσαν επί τάπητος τα θέματα που αφορούν στη Δημόσια Υγεία της χώρας, λαμβάνοντας κυβερνητικές κατευθύνσεις από τον πρωθυπουργό για την επόμενη μέρα.

    Όπως διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της σύσκεψης, το υπουργείο Υγείας αναμένεται να λάβει μία σειρά από δράσεις, των οποίων το «αποτύπωμα» θα γίνει άμεσα ορατό στους πολίτες, βελτιώνοντας την καθημερινότητά του.

    “Θα ακολουθήσουμε μια τολμηρή και καινοτόμα πολιτική πρόληψης για τους πολίτες”, σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) προκειμένου “να μη σπεύδουν οι πολίτες στα νοσοκομεία με το παραμικρό πρόβλημα υγείας”.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας τόνισε “Δεσμευόμαστε πως με μικρά σταθερά βήματα αυτό το υπουργείο από υπουργείο απόγνωσης θα το μετατρέψουμε σε υπουργείο ελπίδας!”

    Βασική προτεραιότητα, αποτελεί η εξάλειψη του  φαινομένου των «ουρών» στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ καθώς και της μεγάλης αναμονής στις ακτινοθεραπείες για τους ογκολογικούς ασθενείς.

    Ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται, επίσης, η έλλειψης νοσηλευτών στις δημόσιες δομές, όπου προγραμματίζονται άμεσα προσλήψεις όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη.

    Η σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Επικρατείας, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Γεραπετρίτης, διήρκεσε για περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο.

    Το υπουργείο Υγείας είναι το τρίτο κατά σειρά υπουργείο που επισκέπτεται ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας ότι η αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας είναι ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης.

    Οι προτεραιότητες που έθεσαν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του θα ανακοινωθούν αναλυτικά στις προγραμματικές δηλώσεις το ερχόμενο Σάββατο.



    ΣΧΟΛΙΑ