• ΥΓΕΙΑ

    Στο υπουργείο Υγείας σήμερα ο πρωθυπουργός

    • NewsRoom
    μητσοτακης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Βασίλη Κονταζαμάνη, θα συναντηθεί σήμερα, Τρίτη, στη 13:00 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός.

    Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, θα μεταβεί στο υπουργείο Υγείας, το οποίο είναι το τρίτο κατά σειρά που επισκέπτεται, επιβεβαιώνοντας ότι η αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας είναι ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης.

    Ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί από τους υπουργούς για τα θέματα  της αρμοδιότητάς τους και αναμένεται να δώσει κυβερνητικές κατευθύνσεις ως προς τη διαχείρισή τους.

    Όπως έχει γίνει γνωστό, η τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με εντατικοποίηση των ελέγχων, με μεγαλύτερη εμπλοκή της αστυνομίας και λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για αναφορά παραβάσεων.

    Στα βασικά σημεία του κυβερνητικού σχεδιασμού για τον χώρο της υγείας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων και ενημέρωση των πολιτών μέσω SMS για τον αναγκαίο προληπτικό έλεγχο και ραντεβού με γιατρούς εντός 24 ωρών για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (πολίτες άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ κλπ.).

    Στο πλάνο του υπουργείου Υγείας υπάρχει ακόμη η ενίσχυση των νοσοκομείων με 1.500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως με την απόκτηση της ειδικότητας αμέσως μετά το πτυχίο και όχι μόνο μετά την πρόσληψή τους στο εθνικό σύστημα υγείας όπως συμβαίνει σήμερα, 2.000 προσλήψεις νοσηλευτών σε νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων και κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων σε βάθος 4ετίας, αλλά και η δραστική αντιμετώπιση των νοσοκομειακών λοιμώξεων με αυστηρή εφαρμογή των διεθνών οδηγιών, ενημέρωση και εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και έλεγχο συμμόρφωσης.



    ΣΧΟΛΙΑ