• ΥΓΕΙΑ

    Μέγαρο Μαξίμου: Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή Τσιόδρα – Ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται σήμερα

    • NewsRoom
    Μέγαρο Μαξίμου: Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή Τσιόδρα - Εκτιμήσεις για πάνω από 5.000 κρούσματα σήμερα

    Σωτήρης Τσιόδρας


    Ανησυχία προκαλεί η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες.

    Νέα έκτακτη σύσκεψη έλαβε χώρα νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Υγείας Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, για την εκτίμηση της επιδημιολογικής εικόνας και της πορείας του κορονοϊού στην χώρα μας βάσει των νεότερων στοιχείων που προκύπτουν.

    Στη σύσκεψη συμμετέχει και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος συμμετείχε και στην πρωινή τηλεδιάσκεψη με τους περιφερειάρχες και την ΚΕΔΕ.

    Κεντρικό θέμα της έκτακτης τηλεδιάσκεψης ήταν η ενίσχυση του ΕΣΥ, ζήτημα το οποίο αναλύθηκε και νωρίτερα το πρωί με τους περιφερειάρχες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, νέο ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται σήμερα με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει πάνω από 5.000, ενώ παράλληλα εκτιμάται και αύξηση των νοσηλειών ασθενών με Covid-19.

    Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, καθώς ανακοινώθηκαν συνολικά 4.696 νέα κρούσματα και 38 θάνατοι ασθενών, την ώρα που ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει σταθερά σε υψηλά επίπεδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Σύσκεψη για την πανδημία: Στο επίκεντρο ενίσχυση νοσοκομείων, εντατικοί έλεγχοι και εμβολιασμοί

    Οικονόμου: Περιέγραψε τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους – Τι είπε για τα σχολεία



    ΣΧΟΛΙΑ