• ΥΓΕΙΑ

    Μαγιορκίνης: Εξαιρετικά αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer μετά από 6 μήνες

    • NewsRoom
    Μαγιορκίνης

    Γκίκας Μαγιορκίνης


    Την ανανεωμένη κλινική μελέτη της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Pfizer με δεδομένα εξαμήνου παρουσίασε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

    Στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer αναφέρθηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebok τόνισε ότι και «μετά από 6 μήνες παραμένει εξαιρετικά αποτελεσματικά».

    Συγκεκριμένα, ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρει: «Οι κλινικές δοκιμές αποτελούν τις πιο αξιόπιστες πηγές που έχουμε για να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών παρεμβάσεων. Πρόσφατα βλέπουμε μελέτες παρατήρησης για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, οι οποίες ωστόσο είναι ευάλωτες και θέλουν προσοχή στην ερμηνεία τους. Με απλά λόγια πρώτα εμπιστευόμαστε τις κλινικές μελέτες και οι μελέτες παρατήρησης λειτουργούν συμπληρωματικά».

    «Η πρόσφατη, λοιπόν, ανανεωμένη κλινική μελέτη της αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer με δεδομένα εξαμήνου δείχνει χωρίς ΚΑΜΙΑ αμφιβολία (διότι είναι διπλά τυφλή τυχαιοποιημένη) ότι μετά από 6 μήνες τα εμβόλια παραμένουν εξαιρετικά αποτελεσματικά. Κρατήστε την εικόνα όπου η επίδραση του εμβολίου έκανε kick-in στις 9 με 10 ημέρες μετά από την πρώτη δόση», πρόσθεσε.

    Το άρθρο στο New England Journal of Medicine διαθέσιμο ΕΔΩ.

    Δείτε ολόκληρη τη δημοσίευση:

    Διαβάστε επίσης:

    Παγώνη: Είχαμε νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο Γεννηματάς – Πάμε προς 10.000 κρούσματα

    Διαψεύδει το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» την Ματίνα Παγώνη για τις εφημερίες

     



    ΣΧΟΛΙΑ