ΥΓΕΙΑ

Λάρισα: Το προσωπικό του νοσοκομείου εκτέθηκε σε σύφιλη

  • NewsRoom
Λάρισα


Νοσηλευτικό προσωπικό σε νοσοκομείο στη Λάρισα φαίνεται πως προσεβλήθη από σύφιλη, αφότου ανέλαβε τοκετό στον οποίο η μητέρα έπασχε από την ασθένεια.

Σύμφωνα με το τοπική ιστοσελίδα larissanet.gr, αναστάτωση επικρατεί μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η μητέρα που εισήχθη στο νοσοκομείο για τοκετό, έπασχε από σύφιλη, ασθένεια που δεν είχε διαγνωστεί νωρίτερα, με αποτέλεσμα να εκθέσει αρκετούς εργαζόμενους (αν όχι και νοσηλευόμενους) στο ενδεχόμενο της μόλυνσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του larissanet.gr το περιστατικό μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας στο ΠΠΓΝΛ το οποίο εφημέρευε.

Κατά την εισαγωγή της εγκυμονούσας στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται από τα σχετικά πρωτόκολλα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εγκυμονούσα είναι φορέας μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Αποτέλεσμα της αβλεψίας ήταν το περιστατικό να εισαχθεί για τοκετό, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να μην γνωρίζουν ότι είναι φορέας μεταδιδόμενου νοσήματος, προκειμένου να ακολουθήσουν τα σχετικά πρωτόκολλα προστασίας.

Η αποκάλυψη του ζητήματος έγινε τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ενεπλάκη στον τοκετό να βρίσκεται εκτεθειμένο σε πιθανότητα μόλυνσης.

Ο πανικός που κατέλαβε το προσωπικό που ενεπλάκη στον τοκετό, έγινε ακόμα πιο έντονος από τη στιγμή που το ίδιο το νοσοκομείο στη Λάρισα φαίνεται σύμφωνα με το δημοσίευμα να αδυνατεί να παράσχει τις απαιτούμενες εξετάσεις στο προσωπικό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί.

Πρακτικά το νοσοκομείο της Λάρισας στέλνει τους νοσηλευτές και τους γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν μολυνθεί!

Από τη διοίκηση τόσο της κλινικής, όσο και του Νοσοκομείου στη Λάρισα τηρείται σιγή ιχθύος για το συμβάν, με το προσωπικό να κάνει λόγο για απόπειρα «κουκουλώματος» του περαστικού.