• ΥΓΕΙΑ

    Κορονοϊός: Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση «Ελευθερία» – Πάνω από 20% οι πλήρως εμβολιασμένοι


    «Πρωταθλητές» στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού οι νησιώτες

    Με ταχείς ρυθμούς φαίνεται ότι προχωρά η επιχείρηση «Ελευθερία» στη χώρα μας, που αφορά στον εμβολιασμό των πολιτών κατά του νέου κορονοϊού. Κατά τη χθεσινή ενημέρωση, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για εντυπωσιακούς ρυθμούς, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο.

    Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι σταθερά πλέον γίνονται στη χώρα μας πάνω από 100.000 εμβολιασμοί ημερησίως, ενώ, αναφερόμενος στα επιδημιολογικά στοιχεία, τόνισε ότι «σε όλες τις περιφέρειες της χώρας παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η επιδημία έχει τελειώσει».

    Σημειώνεται ότι, έως και και χθες, οι εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα ανέρχονταν σε 5.751.115. Ειδικότερα, και όσον αφορά στο σύνολο της χώρας το 35,5% των πολιτών έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση και το 20,3% έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και με τις δύο δόσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός Υγείας.

    Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» και τους εμβολιασμούς στα νησιά, τονίζοντας ότι, πριν από την έναρξη του, κατά μέσο όρο είχε εμβολιαστεί με μια δόση το 22% των πολιτών, ενώ σήμερα έχουν κάνει την πρώτη δόση το 40% των πολιτών. Όπως εξήγησε, το 13% των πολιτών στα νησιά είχαν εμβολιαστεί πλήρως πριν την επιχείρηση, ενώ τώρα και μετά την εφαρμογή της, το ποσοστό αυτό έχει φτάσει το 27%. Μάλιστα ανέφερε, ότι στη Λευκάδα, την Θάσο, την Πάρο, την Μύκονο και την Σαλαμίνα, ο αριθμός των ραντεβού και απορρόφησης των εμβολίων είναι εξαιρετικά ικανοποιητικός, φτάνοντας το 100%.

    Την επόμενη εβδομάδα, μάλιστα, όπως ενημέρωσε ο υπουργός, αναμένονται οι ανακοινώσεις για την ηλικιακή ομάδα των 18 έως 29 ετών, εξέλιξη που θα συμβάλλει σημαντικά στην ταχύτερη οικοδόμηση του τείχους ανοσίας στην Ελλάδα

    Οι πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας θα μπορούν να εμβολιαστούν με τρία εκ των τεσσάρων εμβολίων, με όλα δηλαδή εκτός του AstraZeneca. Όπως σημείωσε χθες ο κ. Κικίλιας, οι άνω των 18 θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους σε δύο ηλικιακές κατηγορίες. Η μια ομάδα θα αφορά τους 25 έως 29 ετών και η άλλη τους 18 έως 24 ετών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Λινού: «Ναι» στον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορονοϊού

    Καμπανάκι από ΜΚΟ για τα δικαιώματα των παιδιών στην πανδημία – Παραμελήθηκαν από τις κυβερνήσεις

    Μητσοτάκης: Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με ασπίδα τους εμβολιασμούς και δόρυ το Ταμείο Ανάκαμψης

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ