• ΥΓΕΙΑ

    Λινού: «Ναι» στον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορονοϊού

    Αθηνά Λινού


    Θετική στον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορονοϊού εμφανίστηκε σήμερα η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού

    Ερωτηθείσα για το αν τα παιδιά ηλικίας 12- 18 ετών θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, η Αθηνά Λινού απάντησε καταφατικά.

    Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» εξήγησε ότι αυτό πρέπει να γίνει και για να προστατευτούν τα παιδιά, αλλά και γιατί δεν είναι δυνατόν να αποκτήσουμε συλλογική ανοσία αν τα παιδιά συνεχίσουν να νοσούν.

    Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως αυτό που θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τα παιδιά, είναι να κάνουν κανονικά κι όλα τα υπόλοιπα εμβόλια που χρειάζονται, γιατί, λόγω του κορονοϊού, ο εμβολιασμός των παιδιών έχει μείνει πίσω.

    Αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας, η κυρία Λινού υπογράμμισε ότι η πανδημία είναι πιο ήπια, αλλά εξακολουθεί να είναι εδώ καθώς πεθαίνουν περισσότεροι από 1.000 ασθενείς τον μήνα. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία στην εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως ας πούμε ο δείκτης θετικότητας, ο οποίος τις τελευταίες μέρες βρίσκεται συνεχώς κάτω από το 4%.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κορονοϊός: Τη δωρεά 800 εκατ. δολαρίων και δόσεων εμβολίου στον ΠΟΥ εξετάζει η Ιαπωνία

    Καλά νέα: Ασφαλείς από τον κορονοϊό οι μεταγγίσεις αίματος

    Παυλάκης: Πρώτα εμβόλιο και μετά διακοπές – Νέο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ