• ΥΓΕΙΑ

    Κορονοϊός: Γέμισαν οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο Λάρισας

    • NewsRoom
    Κοροναϊός


    Ανησυχία επικρατεί στη Λάρισα, όπου παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, με 16 άτομα να νοσηλεύονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα, 12 από τους 16 ασθενείς προέρχονται από το νομό Λαρίσης και συγκεκριμένα από την πόλη της Λάρισας και τον Αμπελώνα, 2 από τη Μαγνησία, 1 από τα Τρίκαλα και 1 από την Καρδίτσα.

    Παρά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, κανένας ασθενής δεν χρήζει προς το παρόν νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

    Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων, και με εντολή της διοίκησης, άνοιξαν επιπλέον 16 νέες κλίνες για κορονοϊό στον 4ο όροφο του Νοσοκομείου, όπου βρίσκονται η δερματολογική και οφθαλμολογική κλινική.

    Να σημειωθεί πως στην απογευματινή ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναφέρθηκαν 4 κρούσματα τα οποία είχαν παραστεί σε γάμο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των γνωστών κρουσμάτων που είχαν παρευρεθεί σε αυτόν σε 7.

    Αναμένονται μάλιστα και τα υπόλοιπα αποτελέσματα των ιχνηλατήσεων τόσο για τον γάμο όσο και για το προσωπικό των δύο νοσοκομείων της πόλης.

    Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπάρχει πλέον καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη του κορονοϊού στη Θεσσαλία.



    ΣΧΟΛΙΑ