• ΥΓΕΙΑ

    Κορονοϊός: Εντοπίστηκαν παράνομες ιστοσελίδες – Προσφέρουν υπηρεσίες σε αντιεμβολιαστές

    • NewsRoom


    Επτά περιπτώσεις ιστοσελίδων που παρακινούν πολίτες σε πράξεις κατά της δημόσιας υγείας εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα πλαίσια της εντατικής έρευνας που διενεργείται.

    Στις περιπτώσεις που έχουν ήδη εντοπίσει οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε sites και social media – όπως αναφέρει η ΕΡΤ – οι πολίτες παρακινούνται να παρακάμπτουν τα μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορονοϊού, και τους υποδεικνύεται και ο τρόπος για να μην εντοπιστούν. Σ’ αυτές αναγράφονται ακόμη και ο τιμοκατάλογος των υπηρεσιών. Οι επιτήδειοι έχουν αναρτήσει ακόμα και πίνακα με συγκεκριμένο κοστολόγιο προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όσους ζητούν πληροφορίες και καταφέρονται κατά των αρχών.

    Για όλες τις περιπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, θα ενημερωθούν οι εισαγγελικές αρχές, που θα χαρακτηρίσουν τα αδικήματα προκειμένου η δικογραφία να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

    Σημειώνεται ότι η εντατική έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έρχεται μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου. «Ακολουθώντας την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, η υπηρεσία μας εργάζεται εντατικά για τη διερεύνηση περιπτώσεων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες παραβιάζουν τη νομοθεσία σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία». Αυτά τονίζει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ανακοίνωσή της, ενώ αναφέρει ότι «τα πορίσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Την Τρίτη τα πορίσματα σχετικά με τις απάτες των αντιεμβολιαστών

    Θεοδωρικάκος: Εντολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για έρευνα για δημοσιεύσεις παρακίνησης κατά της δημόσιας υγείας



    ΣΧΟΛΙΑ