• ΥΓΕΙΑ

    Κοντοζαμάνης: Στα μέσα Οκτωβρίου θα ξεκινήσει ο αντιγριπικός εμβολιασμός

    • NewsRoom
    Η Πορτογαλία θα στείλει «σύντομα» πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, στην οποία εισέβαλε ο ρωσικός στρατός, δήλωσε σήμερα Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών. «Η Πορτογαλία έχει ήδη στείλει περισσότερους από 60, 70 τόνους πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και θα στείλει κι άλλο σύντομα», είπε ο Ζοάο Γκόμες Κραβίνιο σε πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Θα είναι «εξοπλισμός προστασίας αλλά και εξοπλισμός επίθεσης», πρόσθεσε ο επικεφαλής της πορτογαλικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι η υπουργός Άμυνας Χελένα Καρέιρα θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η Πορτογαλία είχε ήδη ανακοινώσει στα τέλη Φεβρουαρίου την αποστολή στην Ουκρανία «γιλέκων, κράνων, γυαλιών νυχτερινής όρασης, χειροβομβίδων, πυρομαχικών διαφόρων διαμετρημάτων» και «αυτόματων τυφεκίων G3». Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Πορτογαλία ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη ότι κήρυξε «personae non gratae» δέκα εργαζομένους της ρωσικής πρεσβείας «των οποίων οι δραστηριότητες ήταν αντίθετες με την εθνική ασφάλεια», σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης. «Λάβαμε τη σωστή απόφαση», εξήγησε ο Πορτογάλος υπουργός, θεωρώντας ότι αυτοί οι άνθρωποι ασκούσαν «δραστηριότητες αντίθετες προς την εθνική ασφάλεια» και «το διπλωματικό τους καθεστώς». ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

    Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας


    Κανονικά θα ξεκινήσει και φέτος ο αντιγριπικός εμβολιασμός και έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον ποσότητες εμβολίων και θα είναι στην ώρα τους στα ράφια των φαρμακείων, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία του covid-19, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

    «Δεν υπάρχει κανένας λόγος και κυρίως επιστημονικός λόγος ο αντιγριπικός εμβολιασμός να ξεκινήσει νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης και υπενθύμισε ότι κάθε χρόνο η έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου είναι περί τα μέσα Οκτωβρίου και αυτό προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα και να « χτιστεί το τείχος ανοσίας στον πληθυσμό για να είμαστε ασφαλείς κατά την χειμερινή περίοδο».

    Μάλιστα ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης εκτίμησε ότι η μετάδοση της γρίπης φέτος θα είναι χαμηλότερη, καθώς «τα μέτρα που λαμβάνονται για covid- 19 έχουν αποτέλεσμα και στην γρίπη, η οποία θα είναι πλήρως διαχειρίσιμη».



    ΣΧΟΛΙΑ