• ΥΓΕΙΑ

    Στο πλευρό του Διοικητή η διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου Καρδίτσας – Ζητούν από τον Κικίλια την παραμονή του

    • NewsRoom

    Δημήτρης Κεχαγιάς, Διοικητής ΓΝ Καρδίτσας


    Τη στήριξη τους στον διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας, Δημήτρη Κεχαγιά, ο οποίος έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, μετά την αποκάλυψη παράτυπου εγγράφου που κυκλοφόρησε στο νοσοκομείο για τον εμβολιασμό, εκφράζουν μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου.

    Ήδη επτά επιστολές έχουν αποσταλεί προς τον  υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, οι οποίες ζητούν να μην γίνει δεκτή η παραίτηση, επισημαίνοντας πως ο διοικητής δεν είχε καμία εμπλοκή στην σύνταξη και τη διακίνηση του εγγράφου, το οποίο ζητούσε την συναίνεση των υγειονομικών για τον εμβολιασμό, προειδοποιώντας για παρενέργειες ακόμα και θανατηφόρες. Έγγραφο το οποίο προκάλεσε αναστάτωση και αντιδράσεις, οδηγώντας τον κ. Κικίλια να ζητήσει την διενέργεια ΕΔΕ καθώς και την παραίτηση του διοικητή.

    Τις επιστολές υπογράφουν σχεδόν όλοι οι διευθυντές κλινικών και τμημάτων, μέλη του Δ.Σ., 68 γιατροί, 15 προϊστάμενοι Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και 106 εργαζόμενοι.

    Στις επτά επιστολές καταγράφεται η σημαντική συνεισφορά του διοικητή στην αναβάθμιση και την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, ειδικά κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, ενώ υποστηρίζουν πως η πιθανή απομάκρυνσή του εν μέσω του δεύτερου κύματος θα προκαλέσει αποδιοργάνωση στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ενόψει και του τρίτου κύματος.

    Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η επιστολή του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Θωμά Καφφέ. Ο κ. Καφφές αναφέρει πως σε περίπτωση που γίνει δεκτή η παραίτηση του διοικητή, θα παραιτηθεί και ο ίδιος από τη θέση του. Ο διευθυντής της Ιατρικής Υπρεσίας Θωμάς Καφφές σημειώνει πως η οργάνωση του εμβολιασμού ήταν απολύτως επιτυχής (200 άτομα προγραμματισμένα για τις 2 ημέρες εμβολιάστηκαν όλοι και επιπλέον επειδή είχε φροντίσει να υπάρχει επάρκεια εμβολίων εμβολιάστηκαν κι άλλοι 40 έως σήμερα). Κάνει λόγο για «κατάφωρη αδικία» και καταλήγει πως «εφόσον γίνει δεκτή η παραίτηση του Διοικητή, θεωρήστε δεδομένη την παραίτησή μου από Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας καθώς το συγκεκριμένο θέμα είναι καθαρά ιατρικής φύσεως».

    Τα μέλη του ΔΣ, στην επιστολή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων πως  «η ατυχής συγκυρία της κυκλοφορίας ενός λανθασμένου εγγράφου, χωρίς εξάλλου να έχει γνώση ο ίδιος, το οποίο άλλωστε δεν επηρέασε ούτε την προσέλευση, ούτε και τον αριθμό των εμβολιασθέντων Υγειονομικών και απεσύρθη αμέσως, θεωρούμε ότι είναι άδικο να προκαλέσει τέτοια απόφαση από μέρους σας».

    Στην δική της επιστολή, η διευθύντρια της ΜΕΘ αναφέρει πως  «υπάρχουν πολλοί άλλοι Διοικητές που θα έπρεπε να μετακινηθούν από τις θέσεις τους… σίγουρα όμως όχι ο Διοικητής του Γ.Ν. Καρδίτσας». Η  Άννα Θεοδότου υποστηρίζει πως «εν μέσω της πανδημίας της Covid-19, η απομάκρυνση και αντικατάσταση του κου Κεχαγιά θα προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις στις υπό εξέλιξη διαδικασίες που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της ΜΕΘ και του Νοσοκομείου μας γενικότερα, ενόψει και της έλευσης του αναμενόμενου τρίτου κύματος της πανδημίας».

    Η διευθύντρια ΤΕΠ Αικατερίνη Μπελιά απευθύνεται σε πρώτο πρόσωπο στον κ. Κικίλια: «Αυτό που έχουμε ανάγκη, κ. Υπουργέ, δεν είναι να μας παραιτήσετε τον κ. Διοικητή μας. Ανάγκη έχουμε να ενισχύσετε το Γ. Ν. Καρδίτσας με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και να μας βοηθήσετε να αναβαθμίσουμε την κτηριακή υποδομή του Νοσοκομείου».

    Δεκαπέντε προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και των Τμημάτων του νοσοκομείου αναφέρονται εκτός από την πανδημία και στην τεράστια φυσική καταστροφή από την οποία χτυπήθηκε πρόσφατα η Καρδίτσα, ενώ υποστηρίζουν πως η απομάκρυνση του διοικητή θα προκαλέσει αποδιοργάνωση.

    Στην επιστολή 68 γιατρών του νοσοκομείου αναφέρεται πως η συνεργασία με τον διοικητή είναι καθ’ όλα άριστη και ζητούν από τον υπουργό την ανάκληση της απόφασής του, «με γνώμονα τη μέχρι σήμερα χρηστή διοίκηση του Νοσοκομείου μας, τη συνεχή και αδιάλειπτη λειτουργία του για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και της προστασίας της υγείας των πολιτών του Νομού».

    Τέλος, 106 εργαζόμενοι του νοσοκομείου υπογράφουν επιστολή στην οποία αναφέρουν πως ο διοικητής ήταν παρών στις δύσκολες στιγμές και αποφάσεις, η εμπειρία του ήταν καθοριστική στην επίλυση προβλημάτων και η συνεργασία με τους εργαζομένους στη Διοικητική και Τεχνική Υπηρεσία εξαιρετική.

    Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Αλήθεια» της Καρδίτσας, αναφέρει πως οι συντάκτες και διακινητές του επίμαχου εγγράφου είναι υπάλληλοι του νοσοκομείου, οι οποίοι έχουν παραδεχτεί ότι συνέταξαν και διακίνησαν το έγγραφο,  από «υπερβάλλοντα ζήλο». Για το θέμα έχει ξεκινήσει ΕΔΕ.

    Αγωγή του Δημήτρη Κεχαγιά κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

    Την ίδια ώρα, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου της Καρδίτσας, Δημήτρης Κεχαγιάς γνωστοποίησε πως  προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για όσους  συνεχίζουν να διαδίδουν πως συνδέεται με τη σύνταξη και διακίνηση του επίμαχου εγγράφου. Μάλιστα καταφέρεται κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλη Γιαννάκου, αναφέροντας πως θα καταθέσει αγωγή εναντίον του.

    Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κεχαγιά:

    «Με λύπη μου διαπίστωσα ότι την προειδοποίηση που απηύθυνα χθες με το από 05/01/2021 Δελτίο Τύπου, δεν την έλαβε σοβαρά υπόψιν του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος. Και σήμερα Τετάρτη συνέχισε να διαδίδει ψευδώς ότι γνώριζα την ύπαρξη και διακίνηση του εγγράφου συναίνεσης.

    Θεωρώ ότι με την ΕΔΕ που ήδη διενεργείται θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Όμως δηλώνω ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη με την κατάθεση μήνυσης κατά του κ. Γιαννάκου και κατά παντός άλλου που θα συνεχίσει να διαδίδει παρόμοια ψεύδη εις βάρος μου.

    Ταυτόχρονα θα καταθέσω και αστική αγωγή ζητώντας αποζημίωση ύψους 1.000.000 ευρώ, τα οποία θα διαθέσω στο σύνολό τους υπέρ του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας».

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκους, απάντησε πως στην ανάρτησή του αναφέρθηκε στο γεγονός της διανομής του εντύπου που ζητούσε την ενυπόγραφη συναίνεση των υγειονομικών, το οποίο καταδίκασε ως  «αποτρόπαιο έγγραφο που θολώνει τον εθνικό στόχο για μαζικό εμβολιασμό».

    «Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο συντάκτης του εντύπου. Αφού όμως τέτοιο έντυπο διανεμήθηκε μόνο στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και σε κανένα άλλο είναι εσωτερική πρωτοβουλία του νοσοκομείου. Δεν γνωρίζουμε εάν ήταν σε γνώση του Διοικητή. Ούτε έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητούμε τα λεγόμενά του ότι δεν το γνώριζε», διευκρινίζει  μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας πως «είναι δουλειά των διοικούντων το σύστημα υγείας να βρουν ποιος έχει την ευθύνη σύνταξης και διανομής του εντύπου».



    ΣΧΟΛΙΑ