• ΥΓΕΙΑ

    Υπ. Υγείας: Τι θα γίνει με όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς δεν πήραν self test

    • NewsRoom
    self test


    Νέα ανακοίνωση για τα self test ενόψει του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα εξέδωσαν από κοινού το υπουργείο Υγείας και Παιδείας, λόγω των ελλείψεων που παρατηρήθηκαν σήμερα στα φαρμακεία της χώρας.

    Επιπλέον, τα υπουργεία δίνουν διευκρινίσεις γι’ αυτές τις περιπτώσεις πoυ, λόγω της μεγάλης ζήτησης, ορισμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν τεστ.

    Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

    «Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.

    Εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες.

    Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν τεστ, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα τεστ.

    Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας».

    Σχετικά, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ ότι δεν λείπουν και ότι υπάρχουν τεστ που μπορούν να δοθούν ενώ μέχρι χθες ήταν αδιάθετα 2 εκατομμύρια σε φαρμακαποθήκες: «Όποια φαρμακεία μας είπαν ότι τελείωσαν τα self test τους έγινε από την εφοδιαστική αλυσίδα νέα τροφοδότηση, δεν λείπουν τα self test, υπάρχουν».

    Νωρίτερα, το ΚΙΝΑΛ ανέφερε: «Λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα διαπιστώνεται έλλειψη των απαραίτητων δωρεάν test σε πολλά φαρμακεία της χώρας, όπως αναφέρει και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΚΙΝΑΛ για δωρεάν self test σε μαθητές: Επιπολαιότητες και κενά



    ΣΧΟΛΙΑ