• Πολιτική

    ΚΙΝΑΛ για δωρεάν self test σε μαθητές: Επιπολαιότητες και κενά

    • NewsRoom
    ΚΙΝΑΛ


    «Νέα ταλαιπωρία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών με τα self test» διαπιστώνει το Κίνημα Αλλαγής και καταλογίζει στην κυβέρνηση «επιπολαιότητα» και «διαχειριστικά κενά».

    «Λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα διαπιστώνεται έλλειψη των απαραίτητων δωρεάν self test σε πολλά φαρμακεία της χώρας, όπως αναφέρει και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου και προσθέτει:

    «Η απουσία προγραμματισμού για την διάθεση του αναγκαίου αποθέματος και η εκ νέου ταλαιπωρία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, δείχνει για άλλη μια φορά την επιπολαιότητα και τα διαχειριστικά κενά της δήθεν “επιτελικής” διακυβέρνησης της ΝΔ».

    Υπουργείο Υγείας και Παιδείας: Έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού φαρμακείων 

    Απο την πλευρά τους, το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Παιδείας εξέδωσαν κοινό δελτίο τύπου, στο οποίο διευκρινίζουν ότι:

    • Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.

    • Εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες.

    Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test.Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας.

    Σχετικά με τα self test η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ ότι δεν λείπουν και ότι υπάρχουν self test που μπορούν να δοθούν ενώ μέχρι χθες ήταν αδιάθετα 2 εκατομμύρια σε φαρμακαποθήκες: «Όποια φαρμακεία μας είπαν ότι τελείωσαν τα self test τους έγινε από την εφοδιαστική αλυσίδα νέα τροφοδότηση, δεν λείπουν τα self test, υπάρχουν».

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΚΙΝΑΛ: Αναγκαία τα επιδόματα στα νοικοκυριά για το κόστος της ενέργειας αλλά δεν είναι το μοναδικό μέτρο



    ΣΧΟΛΙΑ