• ΥΓΕΙΑ

    Ανασφάλεια: Πώς θα τη διακρίνετε στο… πλήθος

    ανασφάλεια


    Η ανασφάλεια δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να αναγνωριστεί εύκολα με την πρώτη ματιά. Εκτός αν πρόκειται για πολύ έμπειρο μάτι… Τις περισσότερες φορές  είναι δύσκολο να «διαβαστεί», αφού συχνά οι άνθρωποι –συνειδητά ή μη- βρίσκουν τρόπο να την καλύπτουν.

    Ωστόσο, αν γνωρίζει κανείς τις «κόκκινες σημαίες», το μόνο που χρειάζεται για να την αντιληφθεί είναι λίγη παρατηρητικότητα και λίγος χρόνος. Από εκεί και πέρα είναι αρκετά απλό, να αποκωδικοποιήσει τις- πολλές φορές παραπλανητικές- συμπεριφορές και να τη «διαγνώσει» με… ασφάλεια.

    4 σημάδια

    1. Προσπαθεί να κάνει τους άλλους να νιώσουν ανασφαλείς

    Η αμφισβήτηση της αυτοαξίας σας έχει να κάνει συνήθως με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή έναν συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου; Αυτό το άτομο προβάλλει συνεχώς τις δυνάμεις του; Εάν δεν αισθάνεστε ανασφαλείς σε γενικές γραμμές, αλλά μόνο γύρω από συγκεκριμένα άτομα, είναι πιθανό να προβάλλουν τις δικές τους ανασφάλειες επάνω σε σας.

    1. Επιδεικνύει τα κατορθώματά του

    Οι άνθρωποι που συνεχώς καυχιούνται για τον εξαιρετικό τρόπο ζωής τους, είτε με λόγια είτε με εικόνες (στα social media για παράδειγμα), για την μόρφωσή τους ή για τα φανταστικά παιδιά τους, μπορεί να το  κάνουν για να πείσουν τους εαυτούς τους ότι πραγματικά αξίζουν.

    1. Προβάλλει τα πρότυπά του

    Οι άνθρωποι που νιώθουν κατωτερότητα θέλουν να επιδεικνύουν  τα υψηλά πρότυπα που έχουν. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν, είναι να δείξουν ότι, όχι μόνο είναι καλύτεροι από όλους τους άλλους, αλλά και ότι οι ίδιοι έχουν πιο αυστηρά κριτήρια αυτοαξιολόγησης.

    1. Εκδηλώνει συμπεριφορές σεμνοκομπασμού

    Ο σεμνοκομπασμός είναι ένα «καύχημα» , το οποίο μεταμφιέζεται με μια έκφραση αυτοϋποτίμησης.  Σίγουρα θα έχετε δει κάποιον από τους διαδικτυακούς φίλους σας να παραπονιέται για τα πολλά επαγγελματικά ταξίδια του (στα οποία ωστόσο περνάει τέλεια) ή για τις ατέλειωτες ώρες τις οποίες έχει ξοδέψει για να βλέπει τα παιδιά του να παίζουν μπάσκετ (τα οποία παρεμπιπτόντως κερδίζουν).  Με άλλα λόγια καυχιέται , αλλά με έμμεσο τρόπο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σύνδρομο του απατεώνα: 4 ενδείξεις ότι ανήκετε στο… club

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστημονική μελέτη: Οι κακοί άνθρωποι προκαλούν αηδία – Οι κακές πράξεις προκαλούν οργή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κι όμως, το γυμναστήριο “μικραίνει” τους μυς



    ΣΧΟΛΙΑ