• MEN

    Τελικά οι άντρες δεν θέλουν τις έξυπνες γυναίκες;

    ζευγάρι


    Υπάρχει η φήμη πως οι άντρες θεωρούν τις γυναίκες με μυαλό πολύ σέξι.

    Τείνουμε να πιστεύουμε πως βρίσκουν την εξυπνάδα ελκυστική και ότι οι ευφυείς γυναίκες είναι πρώτες στις προτιμήσεις τους. Όλα αυτά, όμως, ανατρέπονται, καθώς μέσα από μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημίου του Μπάφαλο, φάνηκε πως το παραπάνω ισχύει μόνο στη θεωρία, ενώ στην πράξη οι έξυπνες γυναίκες περισσότερο τους απωθούν και λιγότερο τους ελκύουν.

    Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Personality and Social Psychology Bulletin με επικεφαλής την καθηγήτρια Lora Park. Σύμφωνα με τα συμπεράσματά της, οι πλείστοι άντρες υποστηρίζουν πως θέλουν δίπλα τους μια γυναίκα έξυπνη και αν ρωτήσουμε κάποιον άντρα στο δρόμο θα απαντούσε ακριβώς το ίδιο. Ωστόσο, όταν αυτό γίνεται πραγματικότητα και έρχεται η στιγμή της αλήθειας, κάτι τον εμποδίζει.

    Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως πρόκειται για “ψυχολογική απόσταση”. Είναι μία κατάσταση ψυχολογικής φύσως κατά κατά την οποία τα άτομα στηρίζονται σε περιλήψεις, για να πάρουν απόφαση για ένα γεγονός το οποίο είναι μακρινό ή υποθετικό. Δηλαδή: υποθετικά μιλώντας, όλοι οι άντρες θα ήθελαν μια γυναίκα με “μυαλό-ξυράφι”. Πρακτικά, όμως, όταν δηλαδή η απόσταση καταργηθεί και ο άντρας βρεθεί στην πραγματικότητα με τη γυναίκα, δεν έχει την ίδια άποψη και δεν δείχνει το ίδιο ρομαντικό ενδιαφέρον με προηγουμένως.

    Η Lora Park, επικεφαλής της έρευνας αυτής, εξηγεί την κατάσταση ως εξής: “αυτό συμβαίνει γιατί ο άντρας εκείνη τη στιγμή της αλληλεπίδρασής του με την ευφυή γυναίκα μπορεί να αισθανθεί μια “στιγμιαία μετατόπιση αξιολόγησης” του, που θα τον κάνει να νιώσει μικρότερη έλξη. Με απλά λόγια, αισθάνεται ξαφνικά ανασφαλής, ότι δεν είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και λιγότερο σίγουρος για τον εαυτό του”. 

    Δηλαδή, οι έξυπνες γυναίκες προκαλούν στους άντρες ανασφάλεια;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι 4 χρονικές στιγμές που ο αυνανισμός αποδεικνύεται πολύ χρήσιμος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ, λένε επιστήμονες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Τι κάνουν στο σεξ όσοι βλέπουν πολύ πορνό…



    ΣΧΟΛΙΑ