• HealthStories.gr

    Τα σνακ που χαρίζουν ενέργεια και υψηλές επιδόσεις σε μαθητές και φοιτητές

    • NewsRoom


    Μαθητές και φοιτητές, αλλά και όσοι δίνουν εξετάσεις ή έχουν ένα απαιτητικό πρόγραμμα μελέτης, χρειάζονται ενέργεια για υψηλές επιδόσεις, οπότε τα υγιεινά σνακ πρέπει να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή και ειδικά στο πρωινό.

    Μπορεί οι μαθητές να καταφεύγουν σε ενεργειακά ποτά, σνακ με ζάχαρη ή εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά με τη σωστή διατροφή, οι γονείς μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του εγκεφάλου των παιδιών, με σκοπό την αύξηση της συγκέντρωσης και της εγρήγορσης για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, σε αντίθεση με τις εφήμερες εκρήξεις ενέργειας από ανθυγιεινές επιλογές.

    Επιπλέον, η σωστή διατροφή δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη!

    Ιδέες για σνακ που χαρίζουν στο μαθητή ενέργεια και υψηλές επιδόσεις

    1. Ξηροί καρποί και σπόροι

    Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι ένα ιδανικό θρεπτικό σνακ. Το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει πολλά από τα λιπαρά οξέα που παρέχουν και έτσι είναι ο μόνος τρόπος για να βάλουμε αυτά τα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή μας. Έχει αποδειχθεί ότι οι ξηροί καρποί και οι σπόροι ενισχύουν τη μνήμη, βελτιώνουν τη συγκέντρωση και βοηθούν στη γρήγορη σκέψη.

    2. Μούρα

    Τα βατόμουρα, οι φράουλες, τα σμέουρα, τα κεράσια, τα γκότζι μπέρι και τα μούρα είναι όλα γεμάτα με αντιοξειδωτικά που βοηθούν να κρατάμε τις αναμνήσεις μας έντονες καθώς μεγαλώνουμε. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και γλυκόζης, που παρέχουν ενέργεια στον εγκέφαλο.

    3. Φρούτα

    Ένα μόνο κομμάτι φρούτου μπορεί επίσης να είναι μια υπέροχη επιλογή σνακ. Τα μήλα, τα πορτοκάλια, τα σταφύλια, τα ακτινίδια, οι ανανάδες ή οι μπανάνες δίνουν στον εγκέφαλό μια ώθηση ενέργειας ενώ παράλληλα προμηθεύουν το σώμα με βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.

    4. Μαύρη σοκολάτα

    Η μαύρη σοκολάτα είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά και φυσικά διεγερτικά. Βελτιώνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλό σας, για καλύτερη εστίαση και αυξάνει την παραγωγή ενδορφινών που τονώνουν τη διάθεση.

    5. Αυγά

    Τα αυγά είναι μια καλή πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών που συνδέονται με την υγεία του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β6 και Β12, φυλλικού οξέος και χολίνης.

    6. Τυρί

    Το σώμα μας χρησιμοποιεί λίπη που προέρχονται από τα τρόφιμα που τρώμε για υγιή εγκεφαλική δραστηριότητα. Το τυρί είναι ένας νόστιμος τρόπος για να διατηρήσουμε τον εγκέφαλό μας υγιή καθώς είναι πλούσιο σε ωμέγα 3 και λιπαρά οξέα, όπως και μια καλή πηγή υγιεινών λιπών, πρωτεΐνης, ασβεστίου και βιταμινών Β.

    7. Γιαούρτι

    Το γιαούρτι είναι από τα πιο χορταστικά σνακ. Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες χορταίνει είτε μόνο του, είτε με φρούτα. Το γιαούρτι έχει επίσης αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από το στρες και ενισχύει τη νοητική ικανότητα.

    8. Ελιές

    Οι ελιές περιέχουν πολυφαινόλες, μια φυσική χημική ουσία που μειώνει το οξειδωτικό στρες στον εγκέφαλο. Τρώγοντας μια καθημερινή μερίδα υγιεινών ελιών μπορείτε να βελτιώσετε τη μνήμη σας.

    Διαβάστε επίσης:

    Τζούλια Ρόμπερτς: Αυτό είναι το ονειρεμένο αρχοντικό στο Σαν Φρανσίσκο που πουλά για $12 εκατ.

    Αυτό είναι το ακριβότερο ουίσκι στον κόσμο – Δείτε πόσο κοστίζει

    Αγαπηδάκη: Οι αγροτικοί γιατροί θα είναι πλέον προσωπικοί γιατροί υποχρεωτικής θητείας



    ΣΧΟΛΙΑ