• HealthStories.gr

    Συνάντηση Γεωργιάδη και Αγαπηδάκη με Τσιόδρα για την έξαρση του κορονοϊού

    • NewsRoom
    Σωτήρης Τσιόδρας - Άδωνις Γεωργιάδης - Ειρήνη Αγαπηδάκη

    Σωτήρης Τσιόδρας – Άδωνις Γεωργιάδης – Ειρήνη Αγαπηδάκη (Πηγή: healthstories.gr)


    Με τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρη Τσιόδρα, συναντήθηκαν ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

    Θέμα της συζήτησης με τον Σωτήρη Τσιόδρα ήταν τα νεότερα δεδομένα για τον κορονοϊό και τους εμβολιασμούς αλλά και η έξαρση των λοιμώξεων του αναπνευστικού, που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

    Η αλματώδης αύξηση αποτυπώνεται στον αριθμό εισαγωγών που αυξήθηκαν κατά 44% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες.

    Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, την εβδομάδα 25 έως και 31 Δεκεμβρίου, 57 ασθενείς πέθαναν από κορονοϊό και 70 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς, ενώ οι νέες εισαγωγές ανέρχονται σε 1.496.

    Η έκθεση του ΕΟΔΥ, επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για εκθετική αύξηση μετά τις γιορτές, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τοςυ ελέγχους στα λύματα της Αττικής που έδειχαν υψηλά επίπεδα κορονοϊού.

    Η υποπαραλλαγή της Όμικρον με JN.1 έχει γίνει πλέον το πιο κοινό στέλεχος του ιού που εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ξαφνική άνοδος της με 179 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μόλις μια εβδομαάδα υποδηλώνει ότι είναι είτε πιο μεταδοτική είτε καλύτερη στην αποφυγή του ανοσοποιητικού συστήματος.

    Αυξημένα είναι και τα περιστατικά από γρίπη με την θετικότητα να παραμένει άνω του 10% εμφανίζοντας αυξητική τάση. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 8 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν και 3 νέοι θάνατοι, την τελευταία εβδομάδα . Οι ειδικοί συστήνουν άμεσο εμβολιασμό για την γρίπη, ειδικά για άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, και σημειώνουν πως η γρίπη θα φτάσει μέχρι τις Μαρτίου.

    Άλλωστε, η επιτάχυνση του εμβολιασμού στην κοινότητα, βρίσκεται ψηλά την ατζέντα του νέου υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. «Πρέπει να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς, οι οποίοι είναι 35.000 παραπάνω σε σχέση με πέρυσι αλλά σημαντικά χαμηλότεροι από την εποχή της πανδημίας. Η κοινωνία έχει χαλαρώσει, αλλά ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ, έχουμε μείνει πίσω στους εμβολιασμούς τόσο για την COVID-19 όσο και για την γρίπη υπογράμμισε σε δηλώσεις του, ο νέος υπουργός Υγείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι καναπέδες, οι απουσίες και το ευχαριστώ στην Μανωλίδου κατά την παραλαβή του Άδωνι

    Γεωργιάδης: Επέστρεψε στο υπ. Υγείας – «Προτεραιότητά μου οι εμβολιασμοί και η ενίσχυση του ΕΣΥ»

    Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπ. Υγείας – Γεωργιάδης: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, η δουλειά ξεκινάει από αύριο»



    ΣΧΟΛΙΑ