• ΥΓΕΙΑ

    Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπ. Υγείας – Γεωργιάδης: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, η δουλειά ξεκινάει από αύριο»

    • NewsRoom
    Ο απερχόμενος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Δ) και ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης (Δ) παρευρίσκονται στην τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων του υπουργείου Υγείας, Αθήνα, Πέμπτη 04 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

    Ο απερχόμενος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Δ) και ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης (Δ) παρευρίσκονται στην τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του υπουργείου Υγείας, Αθήνα, Πέμπτη 04 Ιανουαρίου 2024 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ


    Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του Yπουργείου Υγείας, από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο νέο υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, μετά τον χθεσινό μίνι ανασχηματισμό.

    Ο απερχόμενος υπουργός, καλωσορίζοντας τον κ. Γεωργιάδη, τόνισε ότι η Υγεία περνά σε άξια χέρια. Πραγματοποιώντας τον απολογισμό, στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Είχαμε μια δημιουργική, παραγωγική και οραματική περίοδο, μια περίοδο που από τη μία πλευρά προσπαθήσαμε το ΕΣΥ και μια σειρά ζητήματα που κινούνται στην Υγεία να τα διαχειριστούμε με απολύτως διακριτικό τρόπο ώστε να αποφύγουμε τις κρίσεις.

    Απολογισμός

    Έξι μήνες με κόπο αλλά πολλή αγάπη για τους ανθρώπους της υγείας, τους συνεργάτες μας που εργαστήκαμε σκληρά να βελτιώσουμε τις συνθήκες λειτουργίας των νοσοκομείων, να τρέξουν τα προγράμματα ψηφιοποίησης, να ελαχιστοποιήσουμε τις ελλείψεις των κρίσιμων θεμάτων, όπως τα φάρμακα».

    Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στο Υπουργείο Υγείας, τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις στους εποπτευόμενους Οργανισμούς, τους διοικητές των ΥΠΕ και των νοσοκομείων, λέγοντας πως δόθηκε κοινή μάχη “μέσα από τα χαρακώματα”.

    Για τις απομακρύνσεις διοικητών, ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, είπε, πως κάθε φορά πρέπει να κερδίζουμε την ψυχή των ασθενών.

    Η δουλειά ξεκινάει από αύριο

    Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε άξιο τον απερχόμενο Υπουργό και εξέφρασε τη συγκίνησή του για την επιστροφή του στο υπουργείο Υγείας έπειτα από μία δεκαετία.

    Επίσης υπογράμμισε πως τότε είχε την ευθύνη περικοπών, λέγοντας πως σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σήμερα: “Δεν έχουμε την ανάγκη να κάνουμε αυτού του είδους τις πολιτικές“.

    «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, η δουλειά ξεκινάει από αύριο», σημείωσε ο κ.Γεωργιάδης και πρόσθεσε «Είναι ένας και κοινός ο σκοπός: Να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες Υγείας προς τους συμπολίτες μας». Μεταξύ αυτών η διαχείριση των clawback και rebate στη φαρμακευτική πολιτική.

    Πηγή: healthstories.gr

    Διαβάστε επίσης:

    Μάχη στην οικογένεια Ντελόν – Μήνυση από τον ηθοποιό και την κόρη του εναντίον του γιου του

    Επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στα γραφεία της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ

    Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Επιβεβαιώνει την επίσκεψη του Α. Μπλίνκεν στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ