• HealthStories.gr

    Ο χρόνος στην οθόνη του κινητού και η έλλειψη ήλιου, προκαλούν μυωπία

    • NewsRoom
    Παιδί με μυωπία περνάει αρκετό χρόνο μπροστά στην οθόνη του κινητού

    Πηγή: healthstories.gr


    Η μυωπία αυξάνεται όσο αυξάνεται ο χρόνος μπροστά στην οθόνη του κινητού και όσο μειώνεται η έκθεση στον ήλιο.

    Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την αυξημένη χρήση της στη διάρκεια της πανδημίας, πολλά παιδιά συχνά καταφεύγουν στα κινητά και τους υπολογιστές, αντί να τρέχουν στην παιδική χαρά.

    Αυτή η πραγματικότητα προκαλεί αύξηση της μυωπίας. Η έναρξη της μυωπίας εμφανίζεται συνήθως μεταξύ 5 και 16 ετών, έντονα συνδεδεμένη με την έλλειψη έκθεσης στον ήλιο.

    Η μυωπία, μια ασθένεια που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, κάνει τα μακρινά αντικείμενα να φαίνονται θολά. Συμβαίνει όταν το σχήμα του ματιού εμποδίζει τις ακτίνες φωτός να πέσουν στο σωστό σημείο του ματιού και η εστίαση των εικόνων δεν γίνεται στον αμφιβληστροειδή αλλά σε κάποιο σημείο μπροστά από τον αμφιβληστροειδή.

    Σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους, η μυωπία εκδηλώνεται σε περισσότερα παιδιά και μικρότερες ηλικίες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει ότι μέχρι το 2050,η μυωπία θα αυξηθεί από το 30% στο 50% του παγκόσμιου πληθυσμού.

    Τα παιδιά γίνονται υπερβολικά προγραμματισμένα και έχουν λιγότερο ελεύθερο χρόνο λόγω των αυξημένων εξωσχολικών δραστηριοτήτων και της ακαδημαϊκής πίεσης. Ο χρόνος που αφιερώνεται στη χρήση υπολογιστών και στην παρακολούθηση πολυμέσων έχει αυξηθεί σημαντικά. Επίσης, η έκθεση στον ήλιο, έχει περιοριστεί, σε σύγκριση με το παρελθόν.

    Ωστόσο, οι γιατροί λένε ότι τα μάτια επιμηκύνονται όταν δεν λαμβάνουν αρκετό φυσικό φως και αυτό κάνει την εστίαση πιο περίπλοκη, κάνοντας τα μακρινά πράγματα να φαίνονται θολά.

    Διαβάστε επίσης:

    Περπάτημα: Η νέα viral πρόκληση είναι ένας εκπληκτικά εύκολος τρόπος για να γυμναστείτε

    Περισσότερα οφέλη από τα smoothies, αν δεν προσθέτετε αυτό το φρούτο

    Η COVID-19 μπορεί να προκαλέσει σοβαρή υψηλή αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με νέα έρευνα



    ΣΧΟΛΙΑ