• HealthStories.gr

    Η κακή επικοινωνία της Ειρήνης, οι ελλείψεις υπογραφών του Μιχάλη και το κενό του Δημήτρη

    • NewsRoom
    Healthsecrets

    Healthsecrets


    Προβληματική διαπιστώνεται η επικοινωνία της Αναπληρώτριας Ειρήνης Αγαπηδάκη με τα ΜΜΕ, ενώ ο Υπουργός αργεί να λάβει κύριες αποφάσεις για το φάρμακο. Προβληματικός και ο ακέφαλος ΕΟΦ.

    Επικοινωνιακό άνοιγμα της Ειρήνης Αγαπηδάκη

    Μετά από τρεις και πλέον μήνες ανάληψης των καθηκόντων της αναπληρώτριας υπουργού υγείας, η κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη επιδιώκει την πρώτη επίσημη ενημέρωση των ΜΜΕ την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου. Το βασικό θέμα, είναι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού για την αντιμετώπιση της γρίπης και του κορωνοϊού, ο οποίος δείχνει να οδηγείται σε νέα έξαρση.

    Το προηγούμενο διάστημα η αναπληρώτρια υπουργός βρέθηκε στο επίκεντρο αρνητικών σχολίων σχετικά με την ανυπαρξία ενημέρωσης από την πλευρά της, ειδικά για το θέμα των εμβολίων.

    Επίσης κατηγορήθηκε από κάποιους και για επιλεκτική ενημέρωση.

    Εμείς από την παρούσα στήλη, είχαμε σχολιάσει το γεγονός αυτό, δηλαδή ότι η ανυπαρξία τακτικής ενημέρωσης των ΜΜΕ, αλλά και η ανυπαρξία γραφείου Τύπου της αναπληρώτριας Ειρήνης Αγαπηδάκη, θα δημιουργούσε κάποιες τέτοιες αστοχίες. Θα πρέπει εδώ να πούμε ότι τα σχόλια που έχουν γίνει αδικούν την κυρία Αγαπηδάκη, η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο το τελευταίο διάστημα.

    Να πούμε επίσης ότι η αναπληρώτρια υπουργός εδώ και πάρα πολλές εβδομάδες είχε σκεφθεί να προχωρήσει σε ενημέρωση των δημοσιογράφων υγείας, όμως προέκυψαν πολλά ζητήματα, με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία να κυριαρχούν και στη συνέχεια οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

    Την Δευτέρα λοιπόν αναμένεται να παρουσιαστεί μέρος του εμβολιαστικό προγράμματος για παιδιά και ενήλικες ενόψει της αύξησης των ιώσεων την χειμερινή περίοδο. Επίσης ενδεχόμενες ερωτήσεις, που θα τεθούν υπόψη της Ειρήνης Αγαπηδάκη και στις οποίες θα πρέπει να απαντήσει, θα αφορούν το πως θα γίνει η χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου, το αν όντως υπήρξε επιλεκτική ενημέρωση για τους εμβολιασμούς, τον θεσμό του προσωπικού γιατρού αλλά και το πρόγραμμα για τον προσυμπτωματικό έλεγχο των πολιτών.

    Λείπουν οι υπογραφές Χρυσοχοΐδη

    Με το βλέμμα στη ριζική αναμόρφωση της φαρμακευτικής πολιτικής, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης φαίνεται να παραβλέπει τις άμεσες ανάγκες να λειτουργήσει ομαλά η συνεργασία φαρμακευτικών εταιρειών και Πολιτείας για την εξασφάλιση των αναγκαίων θεραπειών.

    Ακούσαμε λοιπόν πολλά παράπονα για την μη έκδοση υπουργικών αποφάσεων που αφορούν την θετική λίστα αλλά και την έναρξη της διαδικασίας διαπραγμάτευσης για νέα φάρμακα αλλά και για την ανανέωση των κλειστών προϋπολογισμών που λήγουν στο τέλος του έτους.

    Όλο αυτό το περιβάλλον δημιουργεί προβλήματα στις εταιρείες για μια ακόμη φορά.

    Ο προβληματικός ΕΟΦ

    Πληθαίνουν οι αναφορές για ελλιπή δραστηριότητα του μέχρι πρόσφατα προέδρου του ΕΟΦ, καθώς στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν στοιχεία για την αγορά φαρμάκου και για τη διαχείριση των ελλείψεων, φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως ο κ. Φιλίππου δεν έπραξε τα δέοντα.

    Ίσως να μην ευθύνεται απόλυτα ο ίδιος αλλά το γεγονός ότι ο Οργανισμός χρειάζεται επιπλέον προσωπικό. Όμως κάποια πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει.

    Αναμένουμε τον νέο επικεφαλής του οργανισμού, καθώς φαίνεται πως και ο «προσωρινός», δηλ. ο Α’ Αντιπρόεδρος δεν μπορεί να κάνει και πολλά αφού λέγεται πως ο κ. Φιλίππου τον είχε γενικά «στην απ’ έξω».

    Όσον αφορά στο πρόσωπο που θα αναλάβει, τα σενάρια παραμένουν τα γνωστά, αν και εμφανίζονται και 1-2 νέα πρόσωπα, γνώριμα στο χώρο του φαρμάκου…

    Αστοχίες στην εκδήλωση ΣΦΕΕ-ΙΟΒΕΕ

    Πολλές γκρίνιες ακούστηκαν μετά το πέρας της πρόσφατης εκδήλωσης του ΣΦΕΕ για την μελέτη του ΙΟΒΕ σχετικά με την φαρμακευτική αγορά.

    Γνωστά στελέχη του κλάδου χωρίς να στοχοποιούν συγκεκριμένα πρόσωπα σχετικά με τη διοργάνωση της εκδήλωσης σημειώνουν πως το μήνυμα που έπρεπε να περάσει, χάθηκε μέσα στην έντονη φιλολογία και τις εκτενείς απαντήσεις σε ερωτήματα.

    Δυστυχώς αν και επρόκειτο ουσιαστικά για συνέντευξη τύπου, τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού λίγοι δημοσιογράφοι πήραν το λόγο.

    Επίσης και το κεντρικό μήνυμα ότι οι φαρμακευτικές πλέον είναι ο βασικός χρηματοδότης στη δημόσια δαπάνη για το φάρμακο, δεν τονίστηκε δεόντως.

    Ας ελπίσουμε του χρόνου τα πράγματα να είναι καλύτερα…

    *Η στήλη αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews.

    Διαβάστε επίσης:

    COVID-19: «Ετοιμοπόλεμο» το ΕΣΥ – Πότε έρχονται τα νέα εμβόλια

    Υπ. Υγείας: Επιπλέον μέτρα για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού

    Παρένθετη μητρότητα: Τι ισχύει για ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια, μόνες γυναίκες, τι συμβαίνει σε άλλες χώρες



    ΣΧΟΛΙΑ