• HealthStories.gr

    Φτιάχνοντας το παιδικό δωμάτιο – Χρηστικά tips

    • NewsRoom


    Μια ανάσα πριν τον Σεπτέμβρη πλέον και οι γονείς έχουν όλο και πιο έντονα στο μυαλό τους ότι πρέπει να φτιάξουν ή έστω να ανανεώσουν το παιδικό δωμάτιο, ιδίως αν το παιδί είναι σχολικής ηλικίας.

    Το παιδικό δωμάτιο αυτή την περίοδο βρίσκεται στο προσκήνιο με τους γονείς να φροντίζουν εκτός από την αισθητική του και για τις πρακτικές λεπτομέρειες και τα παιδιά να το εξοπλίζουν με gadgets και άλλα funky αντικείμενα, που θα συνθέσουν το μικρόκοσμό τους.

    Εμείς θα σας δώσουμε χρηστικές συμβουλές για να φτιάξετε αυτό το παιδικό σύμπαν όσο πιο όμορφο γίνεται, πρακτικό και αγαπημένο.

    Πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν

    Όταν θα ξεκινήσετε να φτιάχνετε το παιδικό δωμάτιο να θυμάστε ότι τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να διαμορφώσετε ένα χώρο, που θα προσαρμόζεται στις ανάγκες των παιδιών καθώς θα μεγαλώνουν.

    Άρα, το δωμάτιο πρέπει να είναι ευέλικτο, ώστε να μπορεί να αλλάζει ανάλογα με το τι χρειάζονται σε κάθε φάση της ζωής τους.

    Σε ένα παιδικό δωμάτιο το πρώτο πράγμα που φροντίζουμε είναι να υπάρχει αποθηκευτικός χώρος. Κάποια κομοδίνα με συρτάρια, χώρος για αποθήκευση κάτω από το κρεβάτι και μεγάλα κουτιά για τα παιχνίδια.

    Επίσης, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε κάθε γωνία όπου μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μικροέπιπλα που θα σας εξυπηρετούν για να τοποθετείτε πράγματα του παιδιού.

    Μια έξυπνη λύση είναι να στερεώσετε πολύ καλά στους ελεύθερους τοίχους μία μπάρα με γάντζους, απ’ όπου θα κρεμάσετε υφασμάτινες τσάντες που σουρώνουν με κορδόνι και χωρούν αρκετά πράγματα.

    Αφότου έχει παρέλθει η ηλικία για μωρουδιακό κρεβάτι, εξοπλίστε το δωμάτιο με ένα κρεβάτι καλής κατασκευής, που θα κρατήσει μέχρι το παιδί να τελειώσει περίπου το δημοτικό σχολείο.

    Μην επενδύετε σε μικρά, χαριτωμένα έπιπλα, γιατί σύντομα θα είναι εκτός χρήσης. Είπαμε τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα. Αγοράστε από την αρχή μεγάλα έπιπλα και δώστε τους παιδική όψη με διαφορετικά χρώματα και πόμολα με φιγούρες στα πορτάκια και τα συρτάρια.

    Μπορείτε επίσης να παίξετε με τα χρώματα στους τοίχους. Επιλέξτε διαφορετικά, έντονα χρώματα για τους απέναντι τοίχους ή ντύστε τους με ταπετσαρία.

    Και πάλι μην ντύσετε όλους τους τοίχους, αλλά δύο ή έναν. Δώστε προσοχή στα χρώματα, επιλέγοντας οικολογικά και ζητήστε επίσης μια ειδική βαφή ώστε ο τοίχος να πλένεται με σφουγγάρι (συνήθως είναι αναπόφευκτες οι καλλιτεχνίες των παιδιών).

    Το φθινόπωρο ή και τώρα που ακόμη υπάρχουν προσφορές μπορείτε να αγοράσετε ένα καλό χαλί, αφού πρόκειται για επένδυση που θα σας βρεθεί. Το παιδί ξαπλωμένο στο χαλί του περνά πολλές από τις ώρες της μέρας παίζοντας και διαβάζοντας.

    Πηγαίνετε μαζί με το παιδί για ψώνια και ζητήστε του να διαλέξει τα φωτιστικά, τις κουρτίνες, τα σεντόνια του και τις κουβέρτες.

    Θα αισθανθεί πολύ όμορφα που θα έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει στη διαμόρφωση του δωματίου του και να γεμίσει το χώρο με βάση το προσωπικό του γούστο.

    Διαβάστε επίσης:

    Το ρωσικό διαστημόπλοιο Luna-25 συνετρίβη στη Σελήνη

    Χαλκιδική: Μια ξεχωριστή κατασκηνωτική εμπειρία για προσφυγόπουλα από την Ουκρανία

    6 τρόποι για να μειώσετε την αρτηριακή πίεση



    ΣΧΟΛΙΑ