• HealthStories.gr

    Φωτιές: Η ψυχολόγος Α. Καππάτου εξηγεί πώς να βοηθήσουμε τον εαυτό μας

    • NewsRoom
    Φωτιές: Η ψυχολόγος Α. Καππάτου εξηγεί πώς να βοηθήσουμε τον εαυτό μας

    Πηγή: unsplash.com


    Θεατές στην ανυπολόγιστης αξίας καταστροφή από τις φωτιές, στέκουμε “παγωμένοι”, ανήμποροι να αντιδράσουμε, μπλεγμένοι σε έναν συναισθηματικό κυκεώνα.

    • Τι αφήνουν στην ψυχή μας όλα αυτά που ζούμε;

    • Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τα νέα δεδομένα εμείς, που από την ασφάλεια του καναπέ μας βλέπουμε αυτές τις εικόνες;

    Η ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου μιλά στο Healthstories και μας βοηθά να ξεδιαλύνουμε τα πράγματα, δίνοντάς μας πολύτιμες συμβουλές για να αντεπεξέλθουμε.

    Έχει χαθεί μια ανθρώπινη ζωή, ένας εθελοντής, που δεν έκανε κάτι άλλο από το να προσπαθεί να σώσει το σπίτι του.

    Ένας άλλος συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του από την αγωνία του να προστατεύσει την επιχείρησή του.

    Εκατοντάδες συνάνθρωποί μας έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τους κόπους μιας ζωής για να σώσουν τη ζωή τους.

    Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει…

    Αυτή η τραγωδία έχει συμβεί σε μια ιδιαίτερη περίοδο. Παραδοσιακά τον Αύγουστο οι περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Ειδικά αυτή τη χρονιά οι περισσότεροι ονειρεύονταν με ανυπομονησία τις διακοπές, μετά από τόσο μεγάλο διάστημα εγκλεισμού λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, που βιώνουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

    Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική σε πολλές περιοχές, που έχουν πάει να περάσουν λίγες μέρες. Μπορεί να έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές ή να είναι θεατές από άλλες κοντινές περιοχές. Κάποιοι έχουν τα εξοχικά τους στο τόπο των πυρκαγιών, έχουν τους συγγενείς τους , τους φίλους τους, άλλοι κάνουν τουρισμό και βλέπουν τις τεράστιες φλόγες. Όλοι νιώθουν μια παγωνιά, ένα σφίξιμο, αγωνία…

    Οι πυρκαγιές και, μάλιστα, οι μεγάλες, προκαλούν ιδιαίτερο άγχος σε όλους, γιατί μπορεί ξαφνικά να αλλάξουν κατεύθυνση ή και να δυναμώσουν… Αυτή η αγωνία και το άγχος γίνονται παραλυτικά κάποιες φορές, όταν οι άνθρωποι παρατηρούν την πορεία τους και νιώθουν ότι βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για τις κατοικίες τους, για την καταστροφή που πρόκειται να συμβεί, αλλά και για τη ζωή τους.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο healthstories.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Η σχέση της διατροφής με 11 διαφορετικούς καρκίνους – Ελληνική μελέτη

    Ηλιακό έγκαυμα: 10-1 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να το αντιμετωπίσετε

    Τα θαλάσσια σπορ που κρύβουν κινδύνους

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ