• HealthStories.gr

    Τα θαλάσσια σπορ που κρύβουν κινδύνους

    • NewsRoom
    Τα θαλάσσια σπορ που κρύβουν κινδύνους

    Πηγή: unsplash.com


    Τα θαλάσσια σπορ είναι τέλεια, ειδικά το καλοκαίρι, αλλά κάποια από αυτά κρύβουν κινδύνους τραυματισμού και χρειάζονται προσοχή.

    “Πρωταθλητές” στους τραυματισμούς αναδεικνύονται ως επί το πλείστον τα νεαρά αγόρια, εξαιτίας της απειρίας τους και της παράτολμης, συνήθως, φύσης τους.

    «Μετά από τη μακρά περίοδο αδράνειας του φετινού χειμώνα και της άνοιξης, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, για όλους είναι απίστευτα αναζωογονητικό να βρισκόμαστε έξω και να απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσα.

    Το καλοκαίρι είναι, άλλωστε, η πιο χαλαρή εποχή του χρόνου, που ανοίγει νέες δυνατότητες για άσκηση και δραστηριότητα. Ωστόσο, αυτή η απομάκρυνση από προπονήσεις και γυμναστήρια έχει επιδεινώσει τη φυσική μας κατάσταση και γι’ αυτό είναι πιο πιθανό να υποστούμε κάποιον τραυματισμό, εάν πιέσουμε πολύ τον εαυτό μας για να φτάσουμε τις επιδόσεις, που είχαμε παλαιότερα ή το περασμένο καλοκαίρι», εξηγεί ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Dr Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής και Διευθυντής του Τμήματος Αναίμακτης-Μη Μεταγγιστικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών – Κλινική Περιστερίου.

    Ασφάλεια μέσα στο νερό

    Το νερό μπορεί να μοιάζει περισσότερο ασφαλές, αλλά οι σέρφερ, αυτοί που κάνουν wakeboard, σκι, ακόμη και οι κολυμβητές μπορούν να υποστούν τους ίδιους τύπους τραυματισμών με τους αθλητές της ξηράς.

    Η διαφορά είναι ότι στη θάλασσα, όπου απολαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τις διακοπές του, ο τραυματίας πρέπει να μεταφερθεί στην ξηρά ή σε κάποιο σκάφος, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να ασχολούμαστε με τα θαλάσσια σπορ παρέα πάντα με κάποιον φίλο και ποτέ μόνοι.

    Βέβαια, δεν έχουν όλα τα θαλάσσια σπορ τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας. Οι λάτρεις του θαλάσσιου σκι, για παράδειγμα, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν κάποιον τραυματισμό στο κάτω άκρο, συγκριτικά με όσους ασχολούνται με το wakeboard, ή διασκεδάζουν μπαίνοντας σε σαμπρέλες ή μπανάνες.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο healthstories.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Τι να τρώμε στον καύσωνα

    Ο καύσωνας γερνά την επιδερμίδα και οι ρυτίδες εμφανίζονται πιο γρήγορα

    4+1 οφέλη από τη γυμναστική με σχοινάκι

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ