• HealthStories.gr

    COVID-19: Τι έδειξε η ελληνοαμερικανική έρευνα για την ανοσία όσων ασθένησαν πέρυσι

    Covid-19

    (fφωτογραφία EPA/GIUSEPPE LAMI)


    Έλληνες καθηγητές, ανάμεσά τους ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, ο Σωτήρης Τσιόδρας, η Αναστασία Κοτανίδου και ο Γ. Παυλάκης από τις ΗΠΑ, ολοκλήρωσαν τη μεγάλη ελληνοαμερικανική μελέτη που ξεκίνησαν πέρυσι την Άνοιξη και πρόκειται να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματά τους στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολογίας.

    Στη μελέτη πήραν μέρος 148 άτομα που ανέρρωσαν από τη λοίμωξη COVID-19 κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο του 2020. Τα δεδομένα εξετάστηκαν από γιατρούς 4 ελληνικών νοσοκομείων και από το National Cancer Institute των ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των 26 επιστημόνων της ελληνικής μελέτης του ΕΚΠΑ και του National Cancer Institute των ΗΠΑ (NCI), οι ασθενείς που νοσηλεύθηκαν από COVID-19 διατηρούν υψηλούς τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2, 8 μήνες μετά τη λοίμωξη.

    Η παραγωγή αντισωμάτων έναντι του ιού SARS-CoV-2 στον ορό ασθενών μετά από λοίμωξη COVID-19 έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες για τη διάρκεια της αντισωματικής απάντησης που παρέχουν τα εμβόλια.

    Περισσότερα στο healthstories.gr



    ΣΧΟΛΙΑ