• HealthStories.gr

    Μπορείτε να παίρνετε τις βιταμίνες με άδειο στομάχι;

    • NewsRoom


    Μπορείτε να παίρνετε τις βιταμίνες με άδειο στομάχι; Η απάντηση είναι και ναι και όχι. Εξαρτάται από το ποιες βιταμίνες καταναλώνετε.

    Αν και δεν είναι πιθανό να πάθετε κάτι, καταπίνοντας την βιταμίνη σας με άδειο στομάχι, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις.

    Ορισμένες βιταμίνες, ιδίως οι λιποδιαλυτές όπως οι βιταμίνες A, D, E και K, μπορεί να προκαλέσουν μία ενόχληση αν το στομάχι σας είναι άδειο, και αν το συνηθίζετε αυτό, μπορεί να οδηγήσουν σε γαστρεντερικά προβλήματα.

    Συνιστάται γενικά να λαμβάνετε αυτά τα είδη βιταμινών μαζί με τρόφιμα για να μετριαστούν αυτές οι πιθανές παρενέργειες και για καλύτερη απορρόφηση.

    Κάποιοι που καταναλώνουν συμπληρώματα βιταμινών χωρίς προηγουμένως να έχουν φάει κάτι, εμφανίζουν ναυτία, πόνο στο στομάχι ή κράμπες ή ακόμα και εμετό. Εάν υποφέρετε ήδη από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, έλκη, γαστρίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή άλλη πεπτική πάθηση, η λήψη βιταμινών με άδειο στομάχι μπορεί να προκαλέσει έξαρση της κατάστασής σας, αναφέρει η Cleveland Clinic .

    Ενώ οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες χρειάζονται μόνο νερό για να διασπαστούν και να απορροφηθούν στην κυκλοφορία του αίματος, οι λιποδιαλυτές βιταμίνες πρέπει να απορροφώνται μαζί με διαιτητικά λίπη που τρώτε.

    Μπορείτε π.χ. να τρώτε μια χούφτα ξηρούς καρπούς για να βοηθήσετε το πεπτικό σύστημα και να δώσετε μία ώθηση στις βιταμίνες.

    Καλό είναι να τρώτε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν πάρετε βιταμίνες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν γαστρεντερική δυσφορία. Αυτό θα βοηθήσει στην κίνηση του πεπτικού συστήματος και στην απορρόφηση της βιταμίνης από τον οργανισμό.

    Διαβάστε επίσης:

    Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση παθολογικών περιστατικών 24/7 στο Μetropolitan General

    Πάτρα: Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ ο 20χρονος φοιτητής με μηνιγγίτιδα

    ΠΟΥ: 8.000 ασθενείς πρέπει να μεταφερθούν εκτός της Γάζας για περίθαλψη



    ΣΧΟΛΙΑ