• HealthStories.gr

    Ασκήσεις που βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

    • NewsRoom


    Η σανίδα, τα καθίσματα και άλλες ισομετρικές ασκήσεις αποτελούν σημαντικό μέρος μιας ρουτίνας γυμναστικής, για να σας βοηθήσουν να χτίσετε δύναμη και να βελτιώσετε την ισορροπία σας. Αλλά μια νέα μελέτη, τα συνδέει με ένα άλλο μεγάλο όφελος για την υγεία ,τη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης.

    Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine, εξέτασε τα αποτελέσματα 270 διαφορετικών δοκιμών φυσικής κατάστασης, συμπεριλαμβανομένων υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, αερόβια άσκηση, προπόνηση με αντίσταση και ισομετρικές ασκήσεις.

    Οι ερευνητές, διαπίστωσαν ότι η ισομετρική άσκηση ήταν η πιο αποτελεσματική στη μείωση της αρτηριακής πίεσης – με τα καθίσματα, ως την κορυφαία κίνηση για τη μείωση τόσο της συστολικής όσο και της διαστολικής αρτηριακής πίεσης στη μελέτη.

    Πώς οι ισομετρικές ασκήσεις βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

    Οι ισομετρικές ασκήσεις μπορεί να φαίνονται εύκολες, αφού μένετε ακίνητοι και σταθεροί όταν τις κάνετε. Αλλά είναι αυτό που συμβαίνει στο παρασκήνιο που σίγουρα μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τη φυσική σας κατάσταση και να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση.

    Αυτό συμβαίνει επειδή οι ισομετρικές ασκήσεις διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία για να μειώσουν το στρες στο κυκλοφορικό σας σύστημα, λέει ο Kyle Costello, προπονητής στο αθλητικό κέντρο, Future.

    “Σκεφτείτε έναν εύκαμπτο σωλήνα: εάν βάλετε έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου ή τσιμπήσετε τα πλαϊνά του, η πίεση συσσωρεύεται μέσα στον εύκαμπτο σωλήνα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν αυξάνεται η αρτηριακή πίεση. Τα αγγεία της καρδιάς και σε όλο το το σώμα σφίγγεται και καθιστά δυσκολότερη την αποτελεσματική άντληση του αίματος σε ολόκληρο το σώμα.

    Τα ισομετρικά φαίνεται να αυξάνουν την ικανότητα της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων να χαλαρώνουν, να γίνονται πιο εύκαμπτα και να αντλούν αίμα πιο αποτελεσματικά. Όταν η ισομετρία γίνεται επανειλημμένα, η πτώση της αρτηριακής πίεσης μπορεί να είναι σύνηθες φαινόμενο».

    Ο Costello, λέει ότι τα καθίσματα και η σανίδα είναι ιδιαίτερα καλές ασκήσεις για να έχετε αυτό το όφελος, χάρη στην προσέγγισή τους σε ολόκληρο το σώμα.

    «Προκαλούν όλες αυτές τις αλλαγές να συμβούν σε μεγαλύτερη κλίμακα λόγω της ποσότητας μυών που απαιτείται για την εκτέλεση αυτών των ασκήσεων».

    «Όσο περισσότερη μυϊκή μάζα επιστρατεύεται για μια ισομετρική σύσπαση, τόσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα του μυϊκού ιστού που υφίσταται αυτές τις αλλαγές και τόσο μεγαλύτερη είναι η επίδραση στην αρτηριακή πίεση.

    Διαβάστε επίσης:

    ΠΟΥ: Απροσδιόριστος ο αριθμός των θυμάτων στο νοσοκομείο της Γάζας

    Βρούτσης: Συναντήθηκε με Πετρούνια και Ντρισμπιώτη

    Κοριοί: Τι συνέβη στο ξενοδοχείο στη Νέα Μάκρη – Τα βασικά μέτρα προστασίας



    ΣΧΟΛΙΑ