• Κοινωνία

  ΠΟΥ: Απροσδιόριστος ο αριθμός των θυμάτων στο νοσοκομείο της Γάζας

  • NewsRoom
  Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

  Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας


  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε την Πέμπτη πως δεν έχει πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων της επίθεσης στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί στη Γάζα.

  «Κατά τη διάρκεια του πολέμου, είναι πολύ δύσκολο να δοθούν εξακριβωμένα στοιχεία για τον αριθμό των θυμάτων. Όσον αφορά την επίθεση στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί, δεν μπορούμε να δώσουμε λεπτομερείς πληροφορίες.

  Και ακόμη και αν τις είχαμε, η κατάσταση αλλάζει τόσο πολύ που μέσα σε λίγες ώρες πιθανότατα θα έπαυαν να ισχύουν», τόνισε η υπεύθυνη έκτακτων ιατρικών υπηρεσιών του Οργανισμού, Τερέζα Ζακάρια.

  Ο Μάικ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος επειγουσών υγειονομικών αναγκών του ΠΟΥ, πρόσθεσε ότι ο οργανισμός χρησιμοποιεί στοιχεία που παρέχονται από το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας χωρίς να τα ελέγχει, διότι αυτό «δεν αποτελεί μέρος της δικής μας εργασίας».

  Το νοσοκομείο Αλ-Αχλί στη Λωρίδα της Γάζας επλήγη την Τρίτη. Το τοπικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 471 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι από αυτούς γυναίκες και παιδιά.

  Ωστόσο, την Πέμπτη Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επικαλέστηκαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι νεκροί είναι «μερικές δεκάδες, πιθανόν 10 με 50».

  Διαβάστε επίσης:

  Νόβακ: Η Ρωσία στοχεύει να ενισχύσει το εμπόριο με την Κίνα μέσω της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού

  State Department: Σύσταση στους Αμερικανούς σε όλον τον κόσμο για πιθανά περιστατικά βίας

  Κομισιόν: Προς αναβολή η αυστηρή ESRS εν μέσω πιέσεων ότι θα πληγεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων  ΣΧΟΛΙΑ