• ΥΓΕΙΑ

    Γώγος: Δύσκολο να λήξει το πρόβλημα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

    Χαράλαμπος Γώγος

    Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας, πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων, Metropolitan General


    Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα, αλλά και τις εκτιμήσεις του για την πορεία της πανδημίας σχολίασε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

    Μιλώντας στο Mega, ο κ. Γώγος χαρακτήρισε τα νέα μέτρα μία ύστατη προσπάθεια καταπολέμησης των άσκοπων μετακινήσεων των πολιτών, υποστηρίζοντας ότι έχουν στόχο το να ξεπεραστεί το πρόβλημα της κινητικότητας και να ελαττωθεί η μεταφορά του πληθυσμού από την μία περιοχή στην άλλη και τη συνάθροισή του, όπου υπάρχει κίνδυνος διασποράς.

    Ο κ. Γώγος έκανε, επιπλέον, λόγο για τεραστία πίεση στο ΕΣΥ και σημείωσε ότι επείγει να μειωθεί η διασπορά του ιού.

    Αναφερθείς στο εμβόλιο της AstraZeneca, είπε πως καθώς υπάρχει ανάγκη εκτεταμένου εμβολιασμού του πληθυσμού, θα χορηγηθεί σε περισσότερα άτομα και περισσότερες ηλικιακές ομάδες.

    Αναφέρθηκε και στους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας, υποστηρίζοντας πως προτεραιότητα έχει η ασφάλειά τους και πως θα υποστηριχτούν πλήρως από την πολιτεία. Σημείωσε ότι ήδη η πολιτική προστασία έχει εξουσιοδοτηθεί για να διαχειριστεί πλήρως την κατάσταση.

    Για τα μέτρα εκτίμησε πως θα διαρκέσουν περισσότερο από τη χρονική διάρκεια που έχει οριστεί, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι δύσκολο να έχει λήξει το πρόβλημα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα».

    Μίλησε για την κατάσταση στα νοσοκομεία και υποστήριξε πως γίνεται τεράστια προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο και πως η αλληλεγγύη είναι αναγκαία αυτή την εποχή.

    Διαβάστε ακόμη:

    Όλα τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της Covid-19: Τι ισχύει για μετακινήσεις, σχολεία και νέα ωράρια

    Ένας χρόνος με κορονοϊό: Πώς η πανδημία άλλαξε τα πάντα στην ψυχική μας υγεία

    Γερμανία: Παράταση του lockdown ως την 28η Μαρτίου ανακοίνωσε η Μέρκελ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ