• ΥΓΕΙΑ

    Γκάγκα: Δεν χρειάζεται PCR μετά από θετικό rapid test για τους εμβολιασμένους – Τα νοσοκομεία πιέζονται για τα δείγματα

    • NewsRoom
    Μίνα Γκάγκα - εμβόλια - εμβόλιο

    Μίνα Γκάγκα, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας


    Σε διευκρινίσεις ως προς τις χθεσινές της δηλώσεις, που ανέφεραν ότι δεν χρειάζεται η διενέργεια PCR μετά από θετικό rapid test εάν κάποιος είναι εμβολιασμένος, προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

    Εντός της ημέρας αναμένεται η υπουργική απόφαση που θα ορίζει ότι με θετικό rapid τεστ μπορεί να δικαιολογηθεί η απουσία από τη δουλειά για εμβολιασμένα άτομα, δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

    Όπως σημείωσε η ίδια, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι ανεμβολίαστοι είναι εκείνοι που πρέπει να υποβληθούν σε PCR μετά από θετικό rapid test, αφού το χρειάζονται για το πιστοποιητικό νόσησης.

    «Το νοσοκομεία πιέζονται πολύ για τα δείγματα, οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και ο κόσμος ταλαιπωρείται… Κανείς δεν αμφισβητεί τη θετικότητα του rapid», ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Γκάγκα.

    Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας προχώρησε και σε διευκρινίσεις για τις νέες οδηγίες που αφορούν στην καραντίνα για νοσήσαντες με κορονοϊό και σε άτομα που έρχονται σε επαφή με κρούσμα.

    Όπως εξήγησε, οι ασυμπτωματικοί νοσήσαντες μετά από πέντε μέρες μπορούν να βγουν από το σπίτι, και για τις επόμενες πέντε μέρες να κυκλοφορούν έξω, φορώντας πάντα τη μάσκα υψηλής προστασίας.

    Οι τριπλά εμβολισμένοι που έρχονται σε επαφή με κρούσμα της Όμικρον δεν χρειάζεται να μείνουν καθόλου καραντίνα, ωστόσο, για πέντε μέρες θα πρέπει να κυκλοφορούν έξω συνεχώς με μάσκα υψηλής προστασίας.

    Η αναπληρώτρια υπουργός υγείας συνέστησε μεγάλη προσοχή σήμερα, καθώς και τις επόμενες ημέρες, προτρέποντας τους πολίτες που κάνουν rapid test προτού δειπνήσουν με τους δικούς τους.

    Όπως σημείωσε, οι δύο παράγοντες που θα κρίνουν τη διάρκεια των μέτρων θα είναι ο αριθμός των κρουσμάτων και η πίεση (δηλαδή οι εισαγωγές) στα νοσοκομεία.

    «Όλοι οι υγειονομικοί βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γκάγκα, εκτιμώντας ότι τα σημερινά κρούσματα θα κινηθούν περίπου στα χθεσινά επίπεδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Γκάγκα: Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να κάνουν PCR μετά από θετικό rapid test

    Εξαδάκτυλος: Όσοι νοσούν από Όμικρον φαίνεται ότι έχουν ανοσία και από τη Δέλτα

    Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 16χρονη που νοσεί από κορονοϊό



    ΣΧΟΛΙΑ