• ΥΓΕΙΑ

    Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Με PCR ή Rapid Test η επιστροφή

    • NewsRoom
    Ερευνητής εξετάζει δείγματα ασθενών με covid-19

    (EPA/Guillaume Horcajuelo μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Με συγκεκριμένους όρους θα επιστρέψουν στις μονάδες υγείας οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από 1η Ιανουαρίου.

    Το μέτρο αυτό, αποτέλεσε απότοκο της απόφασης του ΣτΕτ, σχετικά με την αντισυνταγματικότητα της παράτασης, έως το τέλος του χρόνου, του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στην Υγεία. Σύμφωνα, δε με την απόφαση αυτή, κρίνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να επαναξιολογούν την αναγκαιότητα του μέτρου ανά περίσταση.

    Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δέχεται δε εισηγήσεις για την κατάρτιση ενός αυστηρού πρωτοκόλλου επιστροφής των υγεινομικών αυτών, με την λήψη των απαραίτητων μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid Test) έως και 2 φορές την εβδομάδα, με προσωπικό κόστος των υγειονομικών συμπεριλαμβάνεται στις βασικές προτάσεις. Παράλληλα, η χρήση μάσκας θα θεωρείται υποχρεωτική, μέτρο ήδη υποχρεωτικό για τη διέλευση όλων στις μονάδες υγείας.

    Ο Υπουργός Υγείας επισημαίνει, δε, ότι “Η απόφαση θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απόφαση”, δικαιολογώντας, το αυστηρό πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί.

    Διαβάστε επίσης:

    https://www.mononews.gr/health/ekklisi-sfee-ston-th-plevri-gia-tis-ellipsis-farmakon-stin-agora

    https://www.mononews.gr/health/koronoios-43-914-krousmata-118-thanati-ke-93-i-diasolinomeni-tin-evdomada-21-27-noemvriou

    https://www.mononews.gr/health/healthstories/foul-drastiriotita-tis-gripis-me-pano-apo-10-thetikotita-proimi-epidimia-lei-to-ecdc



    ΣΧΟΛΙΑ