• ΥΓΕΙΑ

    Γαλλία: Νέα αύξηση κρουσμάτων Covid-19, παρά το νέο lockdown

    Ερευνητής εξετάζει δείγματα ασθενών με covid-19

    (EPA/Guillaume Horcajuelo μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων COVID-19 στη Γαλλία αυξήθηκε ακόμη περισσότερο παρά την έναρξη του τρίτου lockdown το Σαββατοκύριακο και ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας ανήλθε σε νέο υψηλό τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

    Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν σήμερα 15.792 νέα κρούσματα κορονοϊού, υπερδιπλάσια σε σχέση με τα 6.471 που ανακοινώθηκαν την περασμένη Δευτέρα και ο σημερινός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μετά την κορύφωση του δεύτερου κύματος στις αρχές Νοεμβρίου.

    Ο αριθμός των μολύνσεων τις Δευτέρες είναι συνήθως ένα κλάσμα αυτών που καταγράφονται τις άλλες ημέρες λόγω της έλλειψης διαγνωστικών τεστ και αναφορών τα Σαββατοκύριακα.

    Ο αριθμός των ασθενών που είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας με COVID-19 αυξήθηκε κατά 142, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση φέτος, για να ανέλθει σε νέο υψηλό για το 2021, στους 4.548 ασθενείς,. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου απαγορευτικού, ο μεγαλύτερος αριθμός 4.919 ασθενών που ήταν στις ΜΕΘ καταγράφηκε στα μέσα Νοεμβρίου.

    Τα νέα κρούσματα αυξάνουν τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων μολύνσεων στη Γαλλία από την αρχή της πανδημίας σε 4,29 εκατομμύρια. Αυτά αντιπροσωπεύουν αύξηση πάνω από 5% από εβδομάδα σε εβδομάδα, την 14η συναπτή αύξηση του εβδομαδιαίου ποσοστού, που ήταν λιγότερο από 4% στις 9 Μαρτίου.

    Επί του παρόντος η χώρα έχει σχεδόν 6,2 εκατομμύρια πολίτες που έλαβαν μια δόση εμβολίου, από τους οποίους τα 2,4 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις. Στόχος της κυβέρνησης είναι η χορήγηση 10 εκατομμυρίων πρώτων δόσεων έως τα μέσα Απριλίου.

    Η εκστρατεία εμβολιασμού επέτρεψε τη δραστική μείωση των θανάτων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, όμως σχεδόν 2.000 άνθρωποι πέθαναν ακόμη την περασμένη εβδομάδα. Η Γαλλία κατέγραψε επίσης 343 νέους θανάτους, οι οποίοι αυξάνουν σε 92.621 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την Covid-19.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ