ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κίνα: Επιμένει πως η covid-19 ίσως προήλθε από τις ΗΠΑ – Στη δημοσιότητα η «Λευκή Βίβλος» της πανδημίας
Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του καθηγητή Πνευμονολογίας κ. Γουργουλιάνη, ότι «οδεύουμε προς το τέλος της πανδημίας», ο κ. Εξαδάκτυλος – μιλώντας στον ΑΝΤ1 – είπε ότι συμφωνεί, καθώς πλέον όλες οι υποπαραλλαγές της Όμικρον που έχουν επικρατήσει είναι περίπου σαν βαρύ κρυολόγημα και προκαλεί λοιμώξεις του άνω αναπνευστικού κι όχι πνευμονίες.
Ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορονοϊό, όπως μάθαμε να συμβιώνουμε και με την γρίπη.
Ερωτηθείς για το αν όλα αυτά οδηγούν και στην κατάργηση της υποχρεωτικότητας μέτρων και εμβολίων, είπε ότι το βασικότερο είναι να τηρούμε αυτονόητους κανόνες προστασίας που θα μας βοηθήσουν και αποδεσμευθούμε από ότι παραμένει υποχρεωτικό.
«Για παράδειγμα, δεν είναι ανάγκη να είναι υποχρεωτικό να φοράμε τη μάσκα όταν κάνουμε ένα ταξίδι με το αεροπλάνο. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να το επιλέξουμε μόνοι μας», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πόλεμος Τραμπ στις ΗΠΑ για το πετρέλαιο: Μήνυσε 4 πολιτείες που ζητούν ευθύνες από εταιρείες ορυκτών καυσίμων
- Γιώργος Κουμπενάς: Η Ανατολική Μεσόγειος αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις
- Η Ανατολική Μεσόγειος επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο Posidonia Sea Tourism Forum 2025
- Η προβολή νέων προορισμών και η σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών στο επίκεντρο του Posidonia Sea Tourism Forum
