ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμένει τις επόμενες μέρες αίτηση της εταιρείας BioNTech, η οποία ανέπτυξε το εμβόλιο για τον κορονοϊό, για έγκριση της λήψης έξι δόσεων εμβολίου ανά φιαλίδιο.
«Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει τις επόμενες ημέρες αίτηση για την (σχετική) τροποποίηση, η οποία θα εξεταστεί γρήγορα από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP). Εάν η CHMP αποφασίσει ότι μπορούν να εξαχθούν έξι δόσεις από κάθε φιαλίδιο με αξιόπιστο τρόπο, θα προτείνει την τροποποίηση των ισχυόντων όρων έγκρισης για να υποστηρίξει τα κράτη μέλη στην διάθεση του εμβολίου», δήλωσε εκπρόσωπος του EMA στην Bild
Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (CDU) είπε επίσης στην «Bild» ότι «οι γιατροί θα πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιήσουν την έκτη δόση. Έχει νόημα να μπορεί να εμβολιαστεί ένα έκτο άτομο», τόνισε.
Η χρήση της έκτης δόσης επιτρέπεται ήδη στην Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Η εξαγωγή έξι δόσεων ανά φιαλίδιο δεν καλύπτεται ακόμη από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διαβάστε επίσης:
Πολιτική κόντρα για τους εμβολιασμούς δεκάδων κυβερνητικών στελεχών και τις… selfies
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι είναι το σύνδρομο road rage, που έχουν πολλοί οδηγοί – Δύο ειδικοί ψυχικής υγείας εξηγούν
- Ντορίνα Παπαλιού: Με τη «Φωνή στα χέρια της» πάει στο Public
- Ιδιωτικά σχολεία και homeschooling: Καταγγελίες για αμφιλεγόμενες πρακτικές – Ποια σχολεία συμμετέχουν
- Αμερικάνικη… απόβαση 250 εκατ. ευρώ στη Λισσαβώνα για το 70% της Μπενφίκα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.