• Πολιτική

    Πολιτική κόντρα για τους εμβολιασμούς δεκάδων κυβερνητικών στελεχών και τις… selfies

    • NewsRoom


    Πολιτική κόντρα ξέσπασε εξαιτίας του φαινομένου… διεύρυνσης της λίστας με τα πρόσωπα από τον κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό που μπήκαν στην σειρά για να κάνουν πρώτοι το εμβόλιο, σπεύδοντας μάλιστα να δημοσιοποιήσουν στα social media και μια selfie από την καρέκλα του νοσοκομείου την ώρα του εμβολιασμού.

    Αρχικώς ήταν προγραμματισμένο να εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, πολιτικοί αρχηγοί, αλλά και κάποιοι υπουργοί, περισσότερο για συμβολικούς λόγους και για να μεταφέρουν το μήνυμα ότι οι πολίτες δεν έχουν κανέναν λόγο να δυσπιστούν απέναντι στο εμβόλιο.

    Όμως τα 49 πρόσωπα που ήταν προγραμματισμένο να εμβολιαστούν -σύμφωνα με λίστα που είχε δημοσιοποιήσει η ίδια η κυβέρνηση- έγιναν τελικά 126, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις τόσο στην αντιπολίτευση όσο και στην κοινωνία, με κύριο επιχείρημα ότι τα πρώτα εμβόλια που έφτασαν στην χώρα δεν είναι τόσα πολλά ώστε να δικαιολογούν την σπουδή αυτή κάποιων πολιτικών προσώπων, την ώρα μάλιστα που οι δόσεις δεν φτάνουν για να εμβολιαστεί το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση φαίνεται ότι προκάλεσε και την δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού.

    Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έσπευσε να δικαιολογήσει την κατάσταση, «καρφώνοντας» όμως ότι τα 49 πρόσωπα έγιναν τελικά 126… «Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα λάβουμε 429.000 δόσεις και θα εμβολιαστούν περίπου 215.000 συμπολίτες μας. Ανάμεσά τους και 126 πρόσωπα της πρώτης γραμμής, απολύτως κρίσιμα για τη λειτουργία της Κυβέρνησης και τη συνέχεια του Κράτους» ανέφερε.

    Τσίπρας: Επιτελικό ρουσφέτι

    Οι αντιδράσεις για τους εμβόλιμους στην λίστα των εμβολιασμών ξεκίνησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε ανάρτησή του ανέφερε: «Οι ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι. Δεν υπάρχει εμβόλιο ειδικά για τους ‘άριστους’».

    «Ο εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών ήταν μία συμβολική κίνηση και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους πολίτες, στο οποίο συμφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή» έγραψε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που υποσχόταν 2.000.000 εμβόλια το μήνα για να λάβει τελικά λιγότερα από 100.000 το Δεκέμβρη, έχει μετατρέψει τον εμβολιασμό σε επικοινωνιακό σόου».

    Πέτσας: Ο Τσίπρας επενδύει στην καταστροφή

    Για να ακολουθήσει η σκληρή απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα:

    «Ξέρουμε ότι ο κ. Τσίπρας έχει αλλεργία στην αλήθεια και στις θετικές ειδήσεις. ‘Ο κ. Μητσοτάκης πουλάει ελπίδα, λέγοντας δήθεν ότι έχει εξασφαλίσει -και μάλιστα δωρεάν- ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί’, δήλωνε στις 2 Νοεμβρίου 2020. Χθες ο κ. Τσίπρας εμβολιάστηκε λοιπόν από ένα εμβόλιο που ούτε έχει ανακαλυφθεί, ούτε έχει εξασφαλιστεί…Θα ήταν για γέλια, αν δεν επρόκειτο για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής.

    Η έλευση του εμβολίου είναι κατάκτηση της επιστήμης που προσφέρει ελπίδα σε όλη την ανθρωπότητα. Ο εμβολιασμός είναι ένα μεγάλο εθνικό εγχείρημα στο οποίο δεν χωρά η μικροκομματική μιζέρια. Η Ελλάδα θα λάβει τις δόσεις που της αντιστοιχούν με βάση τον πληθυσμό της, όπως και οι άλλες χώρες της Ε.Ε.

    Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα λάβουμε 429.000 δόσεις και θα εμβολιαστούν περίπου 215 χιλιάδες συμπολίτες μας. Ανάμεσά τους και 126 πρόσωπα της πρώτης γραμμής, απολύτως κρίσιμα για τη λειτουργία της Κυβέρνησης και τη συνέχεια του Κράτους. Τον ενοχλεί αυτό τον κ. Τσίπρα, γιατί επενδύει στην καταστροφή».

    Την σκυτάλη πήρε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος είπε ότι ο Στέλιος Πέτσας θεωρεί ότι υπουργοί και γενικοί γραμματείς 40 και 50 ετών είναι σημαντικότερο να εμβολιαστούν πριν από τους υγειονομικούς ή τις ευπαθείς ομάδες.

    Γεννηματά: Να τελειώσει το επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης

    Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά ζήτησε να μην επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και να τελειώνει το «επικοινωνιακό σόου» της κυβέρνησης με τα εμβόλια: «Είναι ώρα να τελειώσει το επικοινωνιακό show της κυβέρνησης με τα εμβόλια.

    Η δουλειά της είναι ο αποτελεσματικός εμβολιασμός και το ασφαλές άνοιγμα.

    Ευθύνη του πρωθυπουργού είναι να εφαρμοστεί επιτέλους ένα σχέδιο, με διαφάνεια, χωρίς εξαιρέσεις και παρεμβάσεις.

    Θυμήθηκαν τα τεστ στο και πέντε, το ζητάμε μήνες. Περιμένουμε δημόσια αξιόπιστα επιδημιολογικά στοιχεία για κάθε περιοχή που ανοίγει. Όπως και καλύτερη οργάνωση προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία.

    Τα λάθη που έγιναν στο δεύτερο κύμα, και τα πληρώσαμε ακριβά, δεν πρέπει να επαναληφθούν. Αν η κυβέρνηση λειτουργήσει ξανά με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας, το τρίτο κύμα -στο οποίο αναφέρθηκε και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης- δεν θα αργήσει, με ευθύνη της, να έρθει».

    Διαβάστε ακόμη:

    Κικίλιας: Θα διορθώνουμε όποιες αστοχίες προκύψουν κατά την εφαρμογή της επιχείρησης εμβολιασμού

    Πέτσας: Ο Αλ. Τσίπρας εμβολιάστηκε για τον κορονοϊό, όχι για τον λαϊκισμό

    Παπαευαγγέλου: Ο εμβολιασμός μάς δίνει χαρά και ελπίδα αλλά δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός



    ΣΧΟΛΙΑ