• ΥΓΕΙΑ

    Έρευνα καταγράφει τις ανισότητες γύρω από τον πόνο των γυναικών

    • NewsRoom


    Οι γυναίκες συχνά δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, αγνοούνται ή θεωρούνται «συναισθηματικές», όταν πονούν, σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την υποστήριξη του φιλανθρωπικού οργανισμού «Wellbeing of Women» και γνωστού αναλγητικού.

    Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 5.100 γυναίκες και άνδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκαλύπτει ότι περισσότερες από τις μισές γυναίκες (56%) αισθάνονται ότι ο πόνος τους αγνοείται ή απορρίπτεται από τους επαγγελματίες υγείας, ενώ σχεδόν οι μισοί (48%) ενήλικες πιστεύουν ότι υπάρχει ένα «χάσμα» στη διάγνωση και τη θεραπεία του πόνου μεταξύ των δύο φύλων.

    Όταν πονάνε οι γυναίκες

    Ο πόνος επηρεάζει την καθημερινή ζωή των γυναικών, με 4 στις 10 (41%) να υποστηρίζουν ότι ο πόνος προκαλεί προβλήματα στον ύπνο, σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) να τονίζει ότι ο πόνος τις έχει οδηγήσει σε κατάθλιψη και το 39% να αισθάνεται λιγότερο ικανό να ασκηθεί.

    Συνολικά, το 32% των γυναικών υπέφερε από πόνους περιόδου ως μέρος της καθημερινότητάς του και το 18%, που υποφέρει από πόνους ενδομητρίωσης, τους βίωσε για τρία έως πέντε χρόνια.

    Το 65% όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στην έρευνα, θα ήθελε περισσότερη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τον πόνο του.

    Σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών (31%) δήλωσε ότι δεν ήθελε να σπαταλήσει τον χρόνο του γιατρού ή του φαρμακοποιού του και το 27% δήλωσε ότι ήταν ευκολότερο να κάνει αυτοδιάγνωση, εξαιτίας του χρόνου αναμονής.

    Από τους συμμετέχοντες, που ένιωσαν ότι ο πόνος τους αγνοήθηκε ή δεν έγινε αποδεκτός, σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες, έναντι 1 στους 6 άνδρες, είπαν ότι κανείς δεν πήρε τον πόνο τους στα σοβαρά.

    Το χάσμα στη διάγνωση και στη θεραπεία του πόνου μεταξύ των δύο φύλων επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες: από την ιστορική έλλειψη ιατρικής έρευνας για τον ιδιαίτερο πόνο των γυναικών, την έλλειψη υποχρεωτικής εκπαίδευσης για τους επαγγελματίες υγείας σχετικά με την κατάσταση/ιδιαιτερότητα του πόνου των γυναικών και τις υπάρχουσες προκαταλήψεις για το φύλο στην κοινωνία.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ