• ΥΓΕΙΑ

    Επιχείρηση «Ελευθερία»: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των υγειονομικών

    • NewsRoom

    (fφωτογραφία αρχχείου) ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ Γ.


    Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων 10 συμβολικών εμβολιασμών, οι οποίοι άνοιξαν την επιχείρηση «Ελευθερία», ξεκίνησε και επίσημα η πρώτη φάση της εμβολιαστικής εκστρατείας στην Ελλάδα, με τον εμβολιασμό των υγειονομικών στα νοσοκομεία της Αθήνας.

    Κατά την πρώτη ημέρα των εμβολιασμών, χορηγήθηκαν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε πέντε Νοσοκομεία της Αττικής, «Ο Ευαγγελισμός», «Η Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας.

    Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει την περασμένη Δευτέρα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η συμμετοχή των υγειονομικών στις αιτήσεις για εμβολιασμό ξεπερνούσε το 70%.

    Υπενθυμίζεται πως η πρώτη φάση της εκστρατείας εμβολιασμού, κατά την οποία ο αριθμός των διαθέσιμων εμβολίων είναι περιορισμένος,  αφορά τους υγειονομικούς και το προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών, τους διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας, τους
    διαμένοντες, ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης, καθώς και έναν μικρό αριθμό ατόμων από το προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της Κυβέρνησης.



    ΣΧΟΛΙΑ