ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανακοίνωση για το κρούσμα λέπρας που εντοπίστηκε στην Ελλάδα εξέδωσε ο ΕΟΔΥ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νόσος του Hansen ή αλλιώς λέπρα, είναι λοιμώδης νόσος που οφείλεται στο βακτηρίδιο Mycobacterium Leprae. Πρόκειται για μια βραδέως εξελισσόμενη νόσο η οποία μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα, στους οφθαλμούς και στο νευρικό ιστό.
Παρά την κακή της φήμη πρόκειται για μια ιάσιμη νόσο, η οποία αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, ειδικά στην έναρξη εμφάνισης συμπτωμάτων. Για τον λόγο αυτό καθίσταται πολύ σημαντική η έγκαιρη ανίχνευση των συμπτωμάτων και η έναρξη αγωγής.
Η νόσος δεν είναι πολύ μεταδοτική και ασθενείς οι οποίοι έχουν ξεκινήσει αγωγή είναι σε θέση να συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητες τους.
Αυτή τη στιγμή στη χώρα νοσηλεύεται μια ασθενής 65 ετών με την νόσο αυτή, σε καλή κατάσταση και διεξάγεται ενεργητική επιτήρηση των επαφών της για εμφάνιση συμπτωμάτων.
Στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί παρόμοια περιστατικά στη χώρα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς.
Διαβάστε επίσης:
Πλεύρης για ευλογιά των πιθήκων: Όχι πανικός, όχι μαζικός εμβολιασμός
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μάνος Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις με Ιταλία, Δωδεκάνησα και Β. Αιγαίο τα τρία μεγάλα έργα της επόμενης 5ετίας
- Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έχει τα μέσα και τη διάθεση να αναλάβει ρόλο επισπεύδοντα στην Ανατολική Μεσόγειο
- Ο Όμιλος EPSILONNET ολοκλήρωσε τη μεταφορά της έδρας του και εγκαινιάζει το νέο Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας & Καινοτομίας
- ΠΟΥ: Ένας στους επτά ανηλίκους αντιμετωπίζουν ψυχική διαταραχή στην Ευρώπη