• ΥΓΕΙΑ

    Εγκλωβισμένοι Έλληνες στην Κίνα λόγω κοροναϊού: «Δυστυχώς μπλέχτηκα εδώ»

    • NewsRoom


    Δύο Έλληνες υπήκοοι φαίνονται να βρίσκονται εγκλωβισμένοι μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών στο επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού στη Ουχάν της Κίνας, η πληροφορία ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά προέρχεται από τις κινεζικές Αρχές.

    Η πληροφορία βρίσκεται υπόψη των ευρωπαϊκών Αρχών, οι οποίες μένει να τη διασταυρώσουν ώστε να υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Προς το παρόν, οι επιβεβαιωμένοι Ευρωπαίοι πολίτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Ουχάν προέρχονται από Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Λάτβια, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

    Μάλιστα,  οι Ευρωπαίοι πολίτες που μπήκαν στην Κίνα με κινεζικό διαβατήριο δεν έχουν δικαίωμα να φύγουν, ωστόσο η ΕΕ βρίσκεται σε επικοινωνία με τις κινεζικές Αρχές όπου χρειάζεται. Μόνο η Γαλλία και η Βρετανία διαθέτουν προξενικές Αρχές στην περιοχή της Ουχάν. Οι υπόλοιπες χώρες, όπως και η Ελλάδα, διαθέτουν τις πρεσβείες τους στο Πεκίνο, που είναι πολύ μακριά. Οι Γάλλοι έχουν δεχθεί να μεταφέρουν και άλλους Ευρωπαίους πολίτες που θα θελήσουν να μεταφερθούν σε ασφαλές έδαφος.

    «Ο κόσμος δεν μπορεί να φύγει, δεν υπάρχουν τρένα, οι δρόμοι είναι άδειοι»

    Ένας από τους Έλληνες, που έχουν εγκλωβιστεί στην Κίνα λόγω της επιδημίας, ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» πως η  κατάσταση στην επαρχία Γουμπέι είναι σαν «ταινία επιστημονικής φαντασίας». Ο ίδιος βρίσκεται σε μία πόλη, η οποία απέχει περίπου 330 χιλιόμετρα από τη Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο κοροναϊός.

    «Ο κόσμος δεν μπορεί να φύγει, δεν υπάρχουν τρένα, οι δρόμοι είναι άδειοι. Πρόκειται για μία άδεια πόλη», ανέφερε ο ίδιος. Η επαρχία Γουμπέι, όπου βρίσκεται ο Έλληνας υπήκοος, αποτελεί το επίκεντρο του κορονοϊού, καθώς στην περιοχή έχει καταγραφεί η πλειοψηφία των κρουσμάτων.

    «Η ενημέρωση είναι δύσκολη, γιατί δεν μιλάω καλά κινεζικά, ενώ οι αρχές δεν μιλούν αγγλικά», τόνισε. «Ήμουν για αναψυχή και εργασία, παράλληλα. Και δυστυχώς μπλέχτηκα εδώ» πρόσθεσε, σημειώνοντας ακόμη ότι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής «φορούν μάσκες και πλένουν τα χέρια τους». Διαβεβαίωσε πάντως, ότι η ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να καταφέρει να αποχωρήσει από την Κίνα και να επιστρέψει στην Ελλάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ