• ΥΓΕΙΑ

    Έφοδος Τσιόδρα στην κλινική «Ταξιάρχαι»: 37 θετικοί στον ιό

    • NewsRoom


    Στην κλινική «Ταξιάρχαι» μετέβη λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής ο Σωτήρης Τσιόδρας

    Στην κλινική «Ταξιάρχαι» έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, προκειμένου να ενημερωθεί.

    Έξι νεφροπαθείς από την κλινική στο Περιστέρι, θετικοί στην COVID -19, μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ και Αττικόν.

    Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, από τους 226 ασθενείς και εργαζόμενους στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, 37 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Από αυτούς, 17 είναι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους.

    Οι 17 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές υγείας. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

    Οι ασθενείς που δεν είναι θετικοί στον ιό παρακολουθούνται και έχουν λάβει χημειοπροφύλαξη.

    “Είναι σημαντική επιδημία σε ένα χώρο αυξημένου κινδύνου. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε κοντά τους για να σταματήσει το κακό”, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

    Εξι νεφροπαθείς με κορονοϊό 

    Έξι νεφροπαθείς από την κλινική στο Περιστέρι, θετικοί στον ιό, μεταφέρονται, όπως προαναφέρθηκε, στα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ και Αττικόν. Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής η κλινική άνοιξε κανονικά μέρος της και πραγματοποίησε αιμοκαθάρσεις.

    Όπως είπε την Πέμπτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η δομή στεγανοποιήθηκε και έχει τοποθετηθεί επιστημονικός και διοικητικός υπεύθυνος.

    Δείγματα και από την κλινική «Κασταλία»

    Στη κλινική «Κασταλία» στα νότια προάστια, με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους, ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα στα 92 πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.

    «Οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν πειθαρχικά και ποινικά σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά και κυρίως για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών», είπε χθες ο κ. Χαρδαλιάς. Πρέπει, πρόσθεσε, να «είναι ξεκάθαρο ότι εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν».



    ΣΧΟΛΙΑ