• ΥΓΕΙΑ

    Χωρίς μάσκες από σήμερα στους εξωτερικούς χώρους

    • NewsRoom
    Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές 12 και 19 Δεκεμβρίου

    Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Αίρεται από σήμερα το περιοριστικό μέτρο χρήσης προστατευτικής μάσκας κατά του κορονοϊού στους εξωτερικούς χώρους, έπειτα από θετική εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας την περασμένη Τετάρτη.

    Το μέτρο είχε τεθεί σε ισχύ τον περασμένο Δεκέμβρη εξαιτίας της εκτόξευσης των κρουσμάτων.

    Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ισχυρή σύσταση από την Επιτροπή των Eμπειρογνωμώνων προς τους πολίτες, να φορούν μάσκα σε περιοχές που παρατηρείται συνωστισμός.

    Διευκρινίζεται επίσης, πως εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, των οποίων η πληρότητα επανέρχεται στο 100%.

    Σύντομα χωρίς μάσκες οι μαθητές στα σχολεία

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Παρασκευή το Δημοτικό Σχολείο Βάρης Μάννα, στη Σύρο, όπου δήλωσε στους μαθητές ότι δεν αργεί και η άρση στη χρήση μάσκας στα σχολεία.

    «Πιστεύω ότι σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης» δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ απευθυνόμενος στους μαθητές ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ακόμη: «Ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι, αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας».

    Επανέρχεται η πλήρης λειτουργία του ΕΣΥ

    «Μέχρι τις 15 Μαρτίου όλα τα νοσοκομεία θα λειτουργούν, όπως πριν την κλιμάκωση της πανδημίας», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ πρόσθεσε πως λόγω της καλύτερης εικόνας στο ΕΣΥ, μειώνονται και τα περιστατικά που διακομίζονταν σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο πόλεμος «σκότωσε» την επιδημία COVID-19;

    Πώς να καθαρίσετε όταν κάποιος στο σπίτι έχει κορονοϊό ή αναρρώνει από COVID-19

    Γαλλία: Ανακοινώνει για τις 14 Μαρτίου το τέλος στις μάσκες



    ΣΧΟΛΙΑ