• ΥΓΕΙΑ

    Αρκουμανέας: Ψευδείς οι καταγγελίες για «παράλληλο σύστημα» καταγραφής κρουσμάτων

    • NewsRoom
    Παναγιώτης Αρκουμανέας: Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα - Νοσούν περισσότερο οι νέοι

    O επικεφαλής του ΕΟΔΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας (ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)


    Απέρριψε για μια ακόμα φορά τις καταγγελίες περί διπλού συστήματος εγγραφών κρουσμάτων της Covid-19 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στη Βουλή την Τετάρτη.

    «Αυτό το σύστημα που έχει μέσα παρουσίες προσωπικού, μηνύματα στους εργαζόμενους, καταγραφή συμβάντων παρουσιάστηκε από κάποιους ξαφνικά ως διπλό βιβλίο, ως παράλληλο σύστημα. Είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει καμία σχέση με το Εθνικό Μητρώο Covid, όπως παρουσιάστηκε εσκεμμένα, δυστυχώς, από κάποιους», είπε ο κ. Αρκουμανέας.

    Τις κατηγορίες απέρριψε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

    «Δεν υπάρχουν δύο συστήματα καταγραφής. Ένα υπάρχει και καταλήγει στο μητρώο της ΗΔΙΚΑ και η δυνατότητα του ΕΟΔΥ να τηρεί στοιχεία στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης και της ιχνηλάτησης, την οποία κάνει τελικά η Πολιτική Προστασία- και νομίζω ότι είμαστε από τις λίγες χώρες που η Ελλάδα δεν έχει σταματήσει να ιχνηλατεί», είπε επίσης ο Βασίλης Κικίλιας.

    Μάλιστα ο υπουργός Υγείας ανέγνωσε τις δηλώσεις των επιστημόνων που χαρακτηρίζουν απαράδεκτο να λέγεται ότι υπάρχουν διπλά στοιχεία και διπλά βιβλία.



    ΣΧΟΛΙΑ