• ΥΓΕΙΑ

    Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για επίθεση με βιτριόλι κατά Μητροπολιτών: «Αποφύγαμε τα χειρότερα»

    • NewsRoom
    βιτριόλι

    O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας


    Τους τραυματίες μητροπολίτες από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη μονή Πετράκη με βιτριόλι από ιερέα που επρόκειτο να δικαστεί από το Συνοδικό Δικαστήριο, επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο Λαϊκό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

    «Δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κανενός, αποφύγαμε τα χειρότερα», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τους επτά μητροπολίτες.

    «Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

    Αναφερόμενος στην επίθεση, είπε πως είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία.

    Τέλος, ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας που έσπευσε στο Λαϊκό.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι τέσσερεις από τους επτά τραυματισμένους μητροπολίτες θα παραμείνουν στο Λαϊκό νοσοκομείο, ενώ ένας ήδη διακομίζεται στην  Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ.

    Οι άλλοι δύο μητροπολίτες, προσέθεσε, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Γεννηματάς».

    «Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή, με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη» δήλωσε ο υπουργός Υγείας

    Σημείωσε, τέλος, πως ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να ενημερώνεται συνεχώς.



    ΣΧΟΛΙΑ