• Κοινωνία

    Σοκ στη Μονή Πετράκη: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε Μητροπολίτες (upd)

    • NewsRoom


    Ιερέας επιτέθηκε με βιτριόλι σε Μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη. Σήμερα είχε προγραμματιστεί συνοδικό δικαστήριο στο οποίο συμμετείχαν έξι Μητροπολίτες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω ιερέας, επιτέθηκε με βιτριόλι στους αρχιερείς. Δύο εξ αυτών φέρουν πιο σοβαρά τραύματα, ωστόσο δεν φαίνεται να διατρέχουν κίνδυνο.

    Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από φρουρό της μονής. Ειδοποίησε την αστυνομία η οποία έσπευσε άμεσα στο σημείο και τον συνέλαβε.

    Με βάση πληροφορίες ο ιερέας, που φέρεται να ανήκε στην Ιερά Μητρόπολη Βέροιας, ήταν κατηγορούμενος σε συνοδικό δικαστήριο και επρόκειτο να καθαιρεθεί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ιερέας- δράστης εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

    Θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό φέρεται να είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ’, Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.

    Τουλάχιστον δύο εκ των Μητροπολιτών έχουν εγκαύματα στα μάτια. Το ΕΚΑΒ διακόμισε πέντε εξ αυτών (Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυινουπόλεως, Κασανδρείας και Ζακύνθου) στο Λαϊκό Νοσοκομείο που εφημερεύει, ωστόσο οι γιατροί αξιολόγησαν ότι έπρεπε να αντιμετωπισθούν από τη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ. Οι άλλοι δύο ιεράρχες πήγαν στο νοσοκομείο με ιδιωτικά μέσα. Σοβαρά τραυματίες είναι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς.

    Εκτός από τους μητροπολίτες τραυματίστηκε επίσης κι ένας αστυνομικός, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε τραυματισμός και δύο ακόμα ατόμων.

    Στο νοσοκομείο μεταβαίνει αυτή την ώρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των ιεραρχών.



    ΣΧΟΛΙΑ