• ΥΓΕΙΑ

    Ανησυχία στο γηροκομείο στις Σέρρες – Πληροφορίες για νέα κρούσματα

    • NewsRoom
    γηροκομείο


    Στα 19 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο στις Σέρρες, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες.

    Αρχικά είχαν εντοπιστεί 13 κρούσματα κορονοϊού τόσο σε ηλικιωμένους όσο και σε εργαζομένους.

    Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, στο γηροκομείο διαγνώστηκαν έξι νέα πιθανά περιστατικά με το συνολικό αριθμό τους να φτάνει πλέον στα 19.

    Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο διευθυντής του γηροκομείου, Κώστας Καραμούτσος, εξήγησε ότι έχει ειδοποιηθεί από χθες το ΕΚΑΒ και γίνεται σταδιακή μεταφορά των ασθενών σε νοσοκομεία αναφοράς.

    Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η διασπορά ξεκίνησε από έξι ασυμπτωματικούς εργαζομένους, έπειτα από προγραμματισμένο έλεγχο που έγινε.

    Μάλιστα, όπως εξήγησε, μία εξ αυτών είχε κάνει λίγες μέρες νωρίτερα μοριακό τεστ, το οποίο είχε βγει αρνητικό.

    «Βάσει πρωτοκόλλου, γίνονται τεστ όταν οι εργαζόμενοι γυρνούν από άδεια, αλλά και τυχαία προληπτικά», εξήγησε ο ίδιος και έκανε λόγο για αβάσταχτο οικονομικό βάρος για τη διενέργεια του τεστ.

    Αυτό που τόνισε ο Κ. Καραμούτσος, είναι ότι, στο χώρο λαμβάνονταν όλα τα μέτρα, «προσπαθούσαμε να κάνουμε είναι μία διαχείριση του ρίσκου, όμως η μάσκα και τα προστατευτικά έχουν αποτελεσματικότητα όταν τη φορά το σύνολο του πληθυσμού» και εξήγησε το ρίσκο για τους ηλικιωμένους που αδυνατούν να φορέσουν μάσκα και την έκθεσή τους, παρά το ότι οι εργαζόμενοι φορούν.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ