• ΥΓΕΙΑ

    Αγλαΐα Κυριακού: Οι γιατροί αποφάσισαν αναστολή κινητοποιήσεων – Κανονικά τα χειρουργεία

    • NewsRoom
    Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»


    Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι χειρουργοί του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού αποφασίστηκε να μην ανασταλεί η λειτουργία των τακτικών χειρουργείων από την Δευτέρα 12-02-2024.

    Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε δεσμευθεί, ότι «θα δοθεί οπωσδήποτε λύση ώστε τα τακτικά χειρουργεία του Παίδων να μην κλείσουν».

    Ο γιατροί του Χειρουργικού Τομέα του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού θέτουν ως προϋπόθεση για την αναστολή των κινητοποιήσεων τους, την προκήρυξη εντός των επόμενων ημερών με κατεπείγουσα διαδικασία 3 θέσεων αναισθησιολόγων.

    Οι γιατροί επισημαίνουν, επίσης, πως περιμένουν μέχρι τότε να υλοποιηθεί η δέσμευση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, για διάθεση ιατρικού προσωπικού ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη εφημεριών του Τμήματος Αναισθησιολογίας από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, μετακίνηση για 15 ημέρες ενός γιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» προσωρινή μετακίνηση ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Κορίνθου, η σημερινή συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, Ο Χειρουργικός Τομέας θα συνεδριάσει εντός των επομένων 15 ημερών ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες, όπως αναφέρεται.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση των χειρουργών

    «ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΝΠΑ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ

    Κατόπιν των ενεργειών της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», του σημερινού εγγράφου από την 1ης Υγειονομική Περιφέρεια περί διάθεσης ιατρικού προσωπικού ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη εφημεριών του Τμήματος Αναισθησιολογίας από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, της μετακίνησης για 15 ημέρες ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και την προσωρινή μετακίνηση ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Κορίνθου, η σημερινή συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, μετά από εισήγηση του Τμήματος Αναισθησιολογίας, αποφάσισε:

    να μην αναστείλει τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων από 12-02-2024, υπό την προϋπόθεση ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων. Ο Χειρουργικός Τομέας θα συνεδριάσει εντός των επομένων 15 ημερών ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες

    Με εκτίμηση,

    Άννα Μαλισιώβα
    Διευθύντρια Χειρουργικού Τομέα».

    Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

    «Είχα δεσμευθεί από την πρώτη στιγμή χθες ότι αποκλείεται να διακοπούν τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και η λειτουργία των χειρουργείων συνεχίζεται κανονικά. Ευθύνη μας, που την αναλαμβάνουμε στο ακέραιο, η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΣΥ», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης.

    Διαβάστε επίσης:

    Η τρεχάλα του Άδωνι, οι «κομμένοι» της κοπής πίτας και ο γνωστός-άγνωστος σύμβουλος

    Άδωνις Γεωργιάδης για το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: Δεν θα σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία

    ΕΟΔΥ: Από τις αρχές του 2023 έχουν καταγραφεί 23 θάνατοι από στρεπτόκοκκο Α



    ΣΧΟΛΙΑ