• HealthStories.gr

    Η τρεχάλα του Άδωνι, οι «κομμένοι» της κοπής πίτας και ο γνωστός-άγνωστος σύμβουλος

    • NewsRoom
    healthsecrets


    Απών στο σημαντικό συνέδριο της ΕΛΛΟΚ ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλλον λόγω TV, ο οποίος φέρεται να έχει δίπλα του κάποιον ιδιαίτερο σύμβουλο.

    Ο αεικίνητος Υπουργός

    Αν υπάρχει κάτι για το οποίο άπαντες οι πολιτικοί θα έπρεπε να υποκλίνονται στον Άδωνη Γεωργιάδη, αυτό είναι ότι διαρκώς βρίσκεται σε ένα τρέξιμο, το οποίο δεν είναι άσκοπο και ούτε μόνο για το Θεαθήναι. Ο Υπουργός Υγείας, επιδιώκει να βρίσκεται παντού και φυσικά τακτικότατα στη μικρή οθόνη, προκειμένου να ενημερώνεται και να ενημερώνει άμεσα. Βέβαια αυτό καμιά φορά δε γίνεται και χωρίς αστοχίες.

    Θα αναφέρουμε ένα πρόσφατο παράδειγμα. Το Σάββατο που μας πέρασε (3/2) ο υπουργός θα έπρεπε να βρίσκεται το πρωί σε ξενοδοχείο της περιοχής του Μεταξουργείου όπου λάμβανε χώρα το τριήμερο συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό συνέδριο όπου με βάση το πρόγραμμα ήταν καλεσμένη όλη η ηγεσία του Υπουργείου.

    Με εξαίρεση τον Υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους που παραβρέθηκε και συμμετείχε και σε πάνελ, οι Άδωνις Γεωργιάδης, Ειρήνη Αγαπηδάκη και Δημήτρης Βαρτζόπουλος συμμετείχαν διαδικτυακά.

    Πιστεύουμε ότι η φυσική παρουσία των Κυβερνητικών στελεχών, σε μια περίοδο που σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις από πλευράς πολιτικών υγείας για τον καρκίνο, ήταν επιβεβλημένη καθώς θα έρχονταν σε άμεση επαφή και επικοινωνία με μια ιδιαίτερα σημαντική ομάδα συμπολιτών μας.

    Αυτό που θα θέλαμε επίσης να σχολιάσουμε είναι ότι ο κ. Γεωργιάδης, δεν κατάφερε να βρεθεί στο συνέδριο, αν και προηγουμένως είχε καταφέρει να βρεθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές. Μετά φαίνεται να πήγε εσπευσμένα στο Υγείας λόγω κάποιας σύσκεψης σχετικά με το clawback των διαγνωστικών κέντρων.

    ΥΓ. Ο Υπουργός στο συνέδριο αναφέρθηκε και στην απόφαση για το Εθνικό Μητρώο Νεοπλασιών το οποίο όμως φαίνεται να μην έχει πάρει ακόμη θέση σε ΦΕΚ, αν και είναι μας είπε ότι είναι έτοιμη. Η απόφαση θεωρείται πολύ σημαντική καθώς το Μητρώο συζητείται εδώ και χρόνια και είναι βασικό εργαλείο για την χάραξη μια σωστής στρατηγικής για τον καρκίνο.

    Η κοπή της (ή στην) πίτα της ΠΕΦ

    Παρουσία πολλών εκπροσώπων του κλάδου της υγείας αλλά και των Υπουργών Υγείας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας. Ενός δυναμικού κλάδου τον οποίο άπαντες επαινούν παρά τα προβλήματα της αγοράς φαρμάκου.

    Βέβαια τα όσα έγιναν εκεί, παρέμειναν κατά βάση …μυστικά! Κι αυτό διότι παρά το γεγονός ότι η ΠΕΦ αποτελεί έναν από τους πλέον φιλόξενους φορείς στην Υγεία για τους δημοσιογράφους, σε αυτή την εκδήλωση με την οποία σηματοδοτείται και επίσημα η είσοδος στο ιδιαίτερα προκλητικό 2024, ήταν «κομμένοι». Το λόγο δεν τον γνωρίζουμε και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει και κάποια ανακοίνωση για το γεγονός.

    Βέβαια οι δύο παριστάμενοι υπουργοί οι οποίοι χειρίζονται καλά τα social media, ενημέρωσαν έμμεσα για το γεγονός και μάλιστα μάθαμε και για αναρτημένα σχετικά βίντεο του κ. Γεωργιάδη και του κ. Χατζηδάκη, όπου έκαναν και κάποιες σχετικές ανακοινώσεις για το χώρο του φαρμάκου.

    Ο μυστικοσύμβουλος του φαρμάκου

    Την παρακάτω είδηση της μεταφέρουμε με μεγάλη επιφύλαξη και γι’ αυτό ενώ γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα την αφήνουμε και ως αινιγματική. Μάθαμε ότι στο πλευρό του κ. Γεωργιάδη, σχετικά με τη σχεδίαση της πολιτικής για το φάρμακο και δη για το νοσοκομειακό, βρίσκεται ένα πρόσωπο αρκετά γνωστό στους κύκλους των επιχειρήσεων του κλάδου.

    Το εν λόγω πρόσωπο μάλιστα λέγεται ότι είχε με το χώρο επαγγελματική σχέση… και όχι μόνο.

    Ενδιαφέρουσα Ημερίδα ΠΦΣ

    Με εκπροσώπους από το σύνολο της αλυσίδας φαρμάκου στην Ελλάδα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος  διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Φαρμακευτική πολιτική: μετατρέποντας τις προκλήσεις σε προοπτικές», την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

    Είπαμε σύνολο; Γράψαμε λάθος. Στην ημερίδα δεν θα συμμετέχει εκπρόσωπος από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκών. Ο λόγος είναι προφανής βέβαια, αφού τα δύο αντιπροσωπευτικά όργανα έχουν ξεκινήσει πόλεμο λόγω των Παράλληλων Εξαγωγών.

    Βέβαια ο χώρος του χονδρεμπορίου φαρμάκων εκπροσωπείται καθώς συμμετέχει ο  Βασίλης Μπιρλιράκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ), αλλά μην ξεχνάμε πως τα φυσικά μέλη της ΟΣΦΕ είναι φαρμακοποιοί και φυσικά μέλη και του ΠΦΣ.

    Πάντως στον τίτλο της ημερίδας περιλαμβάνεται ο όρο «προκλήσεις», καλείς σε αυτή και τον …«εχθρό».

    Ψυχική Υγεία

    Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να βγει άμεσα το Νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία το οποίο όμως σε διάφορές μορφές του έχει διαρρεύσει ήδη δύο φορές. Ποιος ξέρει τι ράβε ξήλωνε μπορεί να υπάρχει, αν και μάθαμε ότι μάλλον θα προστεθούν άρθρα σχετικά με τη φαρμακευτική πολιτική ή άλλα θέματα του Υγείας.

    *Η στήλη αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews.

    Διαβάστε επίσης:

    Άδωνις Γεωργιάδης για το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: Δεν θα σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία

    Αυτές είναι οι οδηγίες του CDC για τον στρεπτόκοκκο Α

    5 φυσικά αποχρεμπτικά για την ανακούφιση από τον επίμονο βήχα



    ΣΧΟΛΙΑ