• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Puma: Η Kering πουλά μετοχές αξίας €656 εκατ. – Βουτιά στο ταμπλό

    • NewsRoom
    François-Henri Pinault, επικεφαλής του ομίλου πολυτελών ειδών Kering

    François-Henri Pinault, επικεφαλής του ομίλου πολυτελών ειδών Kering


    Στην πώληση ποσοστού 5,9% της PUMA έναντι 656 εκατ. ευρώ προχώρησε ο γαλλικός όμιλος Kering που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των μετοχών της γερμανικής εταιρείας αθλητικών ειδών κατά 3,5%.

    Τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος Kering έχει στραφεί στα luxury brands, όπως Gucci, Saint Laurent και Balenciaga. Από το 2007 όταν και η Kering απέκτησε την Puma έναντι 5,3 δισ. ευρώ, η γερμανική εταιρεία πασχίζει, ωστόσο, πρόσφατα έχει αναγεννηθεί χάρη στις χορηγίες κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων και συνεργασιών με μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής, όπως οι Rihanna και Selena Gomez.

    Μετά την ολοκλήρωση της πώλησης των μετοχών, το ποσοστό της Kering μειώνεται πλέον στο 9,8% από το 15,7% που είχε προηγουμένως.

    Η συναλλαγή αντιστοιχεί σε 74,50 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου.

    Τον Ιούλιο, οι πωλήσεις για το δεύτερο τρίμηνο της Puma υποχώρησαν κατά 30,7% στα 831 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα προ τόκων και φόρων σημείωσαν βουτιά με τις ζημιές να φτάνουν τα 114,8 εκατ. ευρώ, την ώρα που τα περισσότερα καταστήματα αθλητικών ειδών έκλειναν παγκοσμίως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

    Οι πωλήσεις μετά το άνοιγμα των καταστημάτων έχουν ανακάμψει, ενώ σε αυτό έχει συμβάλλει και το γεγονός ότι η πανδημία έχει παρακινήσει τον κόσμο να ξεκινήσει την γυμναστική. Καλύτερα αποτελέσματα για τον Σεπτέμβριο έχει δει και η αντίπαλός της Puma, Nike, κάτι που έχει επίσης βοηθήσει στην επαναφορά των μετοχών της Puma σε επίπεδα προ-κορονοϊού περιόδου, τον Μάρτιο.

    Την πλειοψηφία των μετοχών της Puma εξακολουθεί να κατέχει η Artemis, της οικογένειας Pinault, που ίδρυσε και ελέγχει την Kering, με μερίδιο λίγο πιο κάτω από το 29%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ