• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Η Nike και η Adidas ετοιμάζονται να κάνουν μία λάθος κίνηση


    H Nike και η Adidas ετοιμάζονται να αποσυρθούν από την παραγωγή προϊόντων που αφορούν στο άθλημα του γκολφ. Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές αυτή μπορεί να είναι μία λανθασμένη κίνηση.

    Και οι δύο εταιρίες έχουν αποφασίσει να κλείσουν τα καταστήματα που διαθέτουν μπάλες, μπαστούνια και άλλα είδη εξοπλισμού για γκολφ λόγω των περιορισμένων πωλήσεων.

    Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Deutsche Bank, αυτή η αλλαγή στρατηγικής μπορεί να αποδειχθεί ένα μεγάλο σφάλμα.

    Σε σημείωμα του προς τους πελάτες της τράπεζας ο αναλυτής Mike Baker επισήμανε ότι οι γύροι γκολφ έχουν αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια και ότι η ανάπτυξη αυτή δείχνει να επιταχύνεται.

    “Οι γύροι που παίζονται σημείωσαν αύξηση 5,3% τον Ιούνιο και 2,7% σε ετήσια βάση το 2016”, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο αναλυτής από την Επαγγελματική Ένωση Γκολφ.

    “Πρόκειται για μία επιτάχυνση σε σχέση με την αύξηση 1,8% που σημειώθηκε το 2015, και αποτελεί τη συνέχεια μία τριετούς βελτίωσης του αριθμού των γύρων που παίζονται, από το 2013.”

    Όσο περισσότερο γκολφ παίζουν οι λάτρεις του σπορ τόσο περισσότερο θα υπάρχει ανάγκη για αγορές εξοπλισμού, επισημαίνει ο Baker, και αυτό θα βοηθήσει και τα καταστήματα που πωλούν τα συγκεκριμένα είδη. Βέβαια, διευκρινίζει ότι οι περισσότεροι γύροι δεν συνεπάγεται και υψηλότερες πωλήσεις, ωστόσο, δεν είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι όσο αυξάνονται οι παίχτες του γκολφ τόσο πιο πιθανό είναι να θέλουν να αντικαταστήσουν τον εξοπλισμό τους.

    Screen Shot 2016 08 08 at 10.35.21 AM

    Σημειώνεται ότι οι αναλυτές πρόσφατα εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το μέλλον της Nike, μιας από τις πιο κορυφαίες εταιρείες του κόσμου, καθώς οι μεγάλοι της αντίπαλοι, Adidas και Under Armour έχουν καταφέρει να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, συνάπτοντας συμβόλαια με επιτυχημένους καλλιτέχνες και γνωστά μοντέλα. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/ekplixi-iparchoun-perissoteri-disekatommiriouchi-stin-evropi-para-stin-ameriki/66466

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/ekplixi-megatonon-talantoucha-staveley-ferni-2-dis-evro-meso-tis-pagkritias-trapezas-ti-lei-idia/66387

     



    ΣΧΟΛΙΑ