• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση σημείωνουν οι μετοχές στο ξεκίνημα της διαπραγμάτευσης

    • NewsRoom
    μετοχές

    Χρηματιστήρια Ευρώπης


    Μικρή πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα εν μέσω νέας έντασης στο μέτωπο της Βόρειας Κορέας, ενώ ράλι κατέγραφε η μετοχή της L’ Oreal εν μέσω εικασιών για πιθανές αλλαγές στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς.

    Η μετοχή της L’ Oreal σημείωσε άλμα άνω του 4% μετά το θάνατο της δισεκατομμυριούχου Λιλιάν Μπετανκούρ, της οποίας η οικογένεια ίδρυσε την εταιρία και συνεχίζει να διατηρεί το μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτή.

    Σύμφωνα με χρηματιστές, ο θάνατός της μπορεί να τροφοδοτήσει εικασίες ότι η Nestle θα μπορούσε να εξετάσει την πώληση του ποσοστού της στην L’ Oreal, η οποία με τη σειρά της ίσως θελήσει να πουλήσει τη συμμετοχή της στην Sanofi.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2% στις 10:16 ώρα Ελλάδας. Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν νωρίτερα οι εταιρίες εξόρυξης, με απώλειες 1,4%, καθώς η κλιμάκωση της ένταση στην κορεατική χερσόνησο και η υποβάθμιση του αξιόχρεου της Κίνας έπληξαν τις τιμές των μετάλλων.

    Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε νωρίτερα κατά 0,1%, παραμένοντας κοντά σε υψηλό διμήνου την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν τις εκλογές της Κυριακής, στις οποίες αναμένεται να επικρατήσει η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ. Ο βρετανικός δείκτης FTSE σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,3%.



    ΣΧΟΛΙΑ